yeni brian eno teklisiyle huzura tek yön biletiniz var

yeni brian eno teklisiyle huzura tek yön biletiniz var


we let it in


Ambient müzik türünün öncüsü, hatta türün adını literatüre kazandıran yaşayan efsane Brian Eno, beş yıl aradan sonra yayınlamaya hazırlandığı yeni albümü FOREVERANDEVERNOMORE‘dan bir tekli daha yolladı.

10 şarkıdan oluşan FOREVERANDEVERNOMORE, içinde bulunduğumuz dönemin en büyük sorunlarından iklim krizini şu soruları sorarak merkezine alıyor: “Sanat, insanların doğaya ve medeniyete yeniden hayran olmalarına yardımcı olmak için iklim konusunda harekete geçmelerine ilham kaynağı olabilir mi? Ya da hayatın ne denli muazzam ve umulmadık olduğu konusunda?”

Albümden ilk olarak geçtiğimiz ay There Were Bells isimli tekliyi dinleme fırsatına erişmiştik. Bugün paylaşılan yeni şarkının adı We Let It In. Şarkıda Eno’ya kızı Darla Eno da vokaliyle destek olmuş. We Let It In’in müzik videosunda ise yine Eno ile beraber multidisipliner sanatçı Orfeo Tagiri‘nin emeği bulunuyor. Videoda gördüğümüz lirikler ise Eno’nun torunu Anya’nın el yazısından oluşuyor.

FOREVERANDEVERNOMORE, UMC etiketiyle 14 Ekim‘de yayında olacak. Albümün şarkı listesi ve kapak görselini aşağıdan inceleyebilir, We Let It In‘i ise şuradan dinleyebilirsiniz:

FOREVERANDEVERNOMORE:

1. Who Gives a Thought
2. We Let It In
3. Icarus or Blériot
4. Garden of Stars
5. Inclusion
6. There Were Bells
7. Sherry
8. I’m Hardly Me
9. These Small Noises
10. Making Gardens Out of Silence