alooo, depeche mode’dan yeni albüm geliyor

alooo, depeche mode’dan yeni albüm geliyor


memento mori


Synth-pop ve new wave efsanesi Depeche Mode, 15. stüdyo albümü Memento Mori‘yi duyurdu!

Son olarak 2017 yılında Spirit‘i piyasalara süren İngiliz grup, bugün Berlin’de gerçekleşen bir basın konferansında yeni bir albüm ve Dünya turnesi ile tek yön dönüş yapacağını açıkladı. Grubun iki demirbaşı Dave Gahan ve Martin Gore‘un açıklamalarına göre Memento Mori’nin bütün şarkıları tamamlanmış ve albüm için miks aşamasına geçilmiş. James Ford prodüktörlüğünde kaydedilen albümdeki şarkıların yazımı birkaç sene önce başlamış. Yani anladığımız kadarıyla Mayıs ayında hayatını kaybeden eski Depeche Mode üyesi Andy Fletcher‘ın da albümde emeği bulunuyor.

Sözlük anlamına baktığımızda “ölümün kaçınılmazlığını hatırlatan objeler” olarak karşımıza çıkan Memento Mori, Andy Fletcher’ın hayatını kaybetmesinin ardından albüme isim olarak düşünülmüş. “Fletch’in ölümünün ardından yaptığımız şeye devam etmek istedik çünkü eminiz ki o da bunu isterdi.” diyor Gore ve şu sözleri ekliyor: “Bu durum, projeye bambaşka bir seviyede anlam kazandırdı.”

2023 Primavera Festival‘in Barcelona ve Madrid ayağında headliner olacağı da açıklanan Depeche Mode, 23 Mart’tan itibaren Dünya turnesine başlayacak. Memento Mori‘nin şarkı listesi ve çıkış tarihine dair net bir detay bulunmuyor şimdilik. İkilinin açıklamalarına göre albümü 2023 ilkbaharında dinleme fırsatı bulacağız. Hadi hayırlı olsun!