black panther: wakanda forever’ın ilk fragmanı karşımızda

black panther: wakanda forever’ın ilk fragmanı karşımızda


rip chadwick :(


1.3 milyar dolarlık hasılatı ile gişe canavarı olması bir yana, hem genel izleyiciden hem de eleştirmenlerden hayli iyi yorumlar alan 2018 yapımı Black Panther‘in merakla beklenen devam filmi Black Panther: Wakanda Forever‘dan ilk fragman ortamlara düştü.

Wakanda Kralı T’Challa aka Black Panther rolü ile özdeşleşen Chadwick Boseman‘ın 2020 yılında kansere yenik düşmesinin ardından devam filminde seri adına kritik bir yol çizileceği malumdu, bunu fragmanda da görebiliyoruz. Marvel tarafından daha önce yapılan açıklamalar, Boseman’ı onurlandırmak adına devam filminde T’Challa rolü için yeni bir aktörün filme dahil olmayacağı yönündeydi. Yani filmde T’Challa karakterini görmeyeceğiz. Bunun yerine Wakanda’nın yeni kralı -aynı zamanda yeni Black Panther- devam filminde ilk defa karşımıza çıkacak.

İlk filmde karşımıza çıkan Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Letitia Wright, Winston Duke, Florence Kasumba, Martin Freeman ve Angela Bassett gibi oyuncular, Black Panther: Wakanda Forever’da da rol alacak. W’Kabi rolü ile ilk filmde önemli bir yere sahip olan Daniel Kaluuya ise yeni filmin oyuncu kadrosunda bulunmuyor. Devam filminin yönetmen koltuğu ise ilk Black Panther’de de kamera arkasına geçen Ryan Coogler‘a emanet.

Black Panther: Wakanda Forever‘ın vizyon tarihi 11 Kasım. Fragman için aşağı alalım.