dune spin-off dizisi dune: the sisterhood’un oyuncu kadrosu şekillenmeye başladı

dune spin-off dizisi dune: the sisterhood’un oyuncu kadrosu şekillenmeye başladı


emily watson & shirley henderson in


Yaklaşık bir sene önce vizyona giren ve hem genel izleyici hem de eleştirmenler tarafından övgülere boğulan, üstüne bir de bu başarısını 6 Oscar ödülüyle taçlandıran Dune‘un ilk spin-off serisi Dune: The Sisterhood‘dan taze haberler var.

Breaking the Waves, Punch-Drunk Love ve Gosford Park gibi yapımlardan tanıdığımız Emily Watson ile Harry Potter serisinin Myrtle’ı Shirley Henderson, projenin oyuncu kadrosuna eklenen ilk isimler arasında. Dune’da gelişen olayların 10.000 yıl öncesinde geçecek ve seri için hayli önemli bir yere sahip olan Bene Gesserit tarikatının orijin hikayesini anlatacak olan dizide Watson, Valya Harkonnen karakterine, Henderson ise Tula Harkonnen’e hayat verecek.

Şu sıralar yıldızlar geçidi bir kadroya sahip Dune: Part Two ile hayli meşgul olan Denis Villeneuve, Dune: The Sisterhood’a idari yapımcı olarak katkıda bulunacak. Serinin showrunner’lığını ve yaratıcılığını Diane Ademu-John ve Alison Shapker ikilisi üstleniyor. HBO’nun mini dizi harikalarından Chernobyl’in yönetmeni Johan Renck ise Dune: The Sisterhood’un pilot bölümünün yönetmen koltuğunda oturacak.

Yapım aşaması tam gaz devam eden Dune: The Sisterhood‘un yayın tarihi şimdilik belirsiz. Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Stellan Skarsgård, Javier Bardem ve Josh Brolin gibi isimlere ek olarak Léa Seydoux, Florence Pugh, Austin Butler ve Christopher Walken gibi yıldızları buluşturan Dune: Part Two ise 17 Kasım 2023‘te vizyona girecek.