hoş geldin yeni marie sahba kısa çaları bebek

hoş geldin yeni marie sahba kısa çaları bebek


azeri baby


Nordik ritimlerden İran ezgilerine, Azerice liriklerden saz ve tabla gibi enstrümanlara, kulaklarımıza duacı olan bütün işlerinde doğu ve batı sentezini mutlaka bir şekilde -tabii güzel bir şekilde- kullanan Norveçli ve İranlı şarkıcı-söz yazarı Marie Sahba, ikinci kısa çaları AZERI BABY ile karşımızda.

Norveç’e yerleşmeden önce İran’dan Türkiye’ye taşınan babasının, Türkiye’nin dokusunu oluşturan tüm seslerine hayranlığını hem genetik hem lojistik olarak Marie’ye aktarması, Marie’yi oluşturan en özel elementlerden biri. Norveç’te çok kültürlü bir evde Türkçe şarkılar ile büyüyen; Norveççe, Türkçe ve Azerice üç ortak ana dili özümseyen Marie, çocukluğunun ses atlasını ayrıca oluşturan İskandinav popu ve Doğu’dan esinlenen hikâyelerini bu diller aracılığıyla yeni kısa çaları AZERI BABY’de anlatıyor.

Beş şarkısıyla dinleyeni 16 dakika ve 4 saniye uzunluğunda tatlı bir yolculuğa çıkaran kısa çalarda Sahba’ya Javid Afsari Rad, Benjamin Sahba, Martin Vinje ve Fartein Orestad gibi isimler destek çıkmış. AZERI BABY için buyrunuz.

Tarkan’dan Madonna’ya, Nuri Serinlendirici’den Christine and the Queens’e kadar AZERI BABY’ye ilham olan şarkıların yer aldığı, bizzat Marie Sahba’nın hazırladığı playlisti de ıskalamayınız.