nick cave en sevdiği filmi açıkladı

nick cave en sevdiği filmi açıkladı


bu tercihte emin miyiz dedem?


The Bad Seeds ile ortaya koyduğu muazzam işleri ile müzik camiasının en saygıdeğer isimlerinden olması bir kenara, et-kemik gibi ayrılamadığı kankası Warren Ellis ile 2000’ler başından beri imza attığı soundtrack albümleri ile sinema dünyasıyla da hayli sıkı fıkı olan Nick Cave, en sevdiği filmi sevenleriyle paylaştı.

The Red Hand Files isimli web sitesiyle hayranlarından gelen mektupları kabul eden Cave, bahsi geçen sitede Sourav isimli bir hayranından “Şu ana kadar en sevdiğin film hangisi?” şeklindeki bir soruya kısa ve öz bir biçimde şöyle cevap vermiş: “Blonde”.

23 Eylül‘de Netflix‘te izleyicilerle buluşan Ana de Armas başrollü Blonde, Hollywood ikonu Marilyn Monroe‘nün hayat hikayesini ve kariyerinde yükselişe geçiş öyküsünü anlatıyor. Andrew Dominik yönetmenliğinde çekilen film bir süre boyunca sinemaseverler tarafından merakla beklense de eleştirmen yorumlarından ve sosyal medyada paylaşılan izleyici yorumlarından anladığımız kadarıyla pek de beğenilmemiş, beklentilerin hayli altında kalmış bir yapım. Peki bunca iyi film varken Nick Cave dedemiz nasıl oldu da Blonde’u “şimdiye kadar en sevdiği film” olarak tanımladı? Bilemiyoruz. Filmin soundtrack albümünü hazırlamış olması Cave’in bu tercihindeki en büyük etken olabilir belki. Ne diyelim, zevkler ve renkler tartışılmazmış.