pablo larraín’den maria callas biyografik filmi yolda, başrolde angelina jolie

pablo larraín’den maria callas biyografik filmi yolda, başrolde angelina jolie


maria


Neruda, Jackie ve son olarak Kristen Stewart‘lı Spencer gibi biyografik filmlerin Şilili yönetmeni Pablo Larraín, bu sefer de opera efsanesi Maria Callas‘ın biyografik filmi için kolları sıvadı. Başrolde Angelina Jolie‘yi izleyeceğiz.

Başından geçen sansasyonel olaylarla 20. yüzyılın yarısında hem opera dünyasına hem de dönemin popüler kültürüne damga vuran Yunan soprano Callas’ın biyografik filminde sanatçının 70’li yıllarda Paris’te geçirdiği son günleri konu alınacak. Filmin senaryosunu Locke ve Eastern Promises gibi filmlerden tanımamızın yanı sıra Peaky Blinders‘ın da yaratıcısı olan ve Spencer’da da Larraín ile beraber çalışan Steven Knight kaleme alacak.

Şu sıralar altıncı uzun metraj yönetmenlik deneyimi Without Blood için de mesai harcayan Jolie, projeye dair “Maria’nın yaşamı ve mirası için bana verilen bu sorumluluğu fazlasıyla ciddiye alıyorum. Bu zorlu işin altından kalkmak için elimden geleni yapacağım. Pablo Larraín uzun bir süredir hayranlık beslediğim bir yönetmen. Maria’nın hikayesini Larraín ve Steven Knight ile beraber anlatma şansı bulmak benim için rüya gibi bir olay.” sözlerini söylemiş.

Şimdilik Maria adıyla anılan filmin 2024’ün festival dönemine yetişmesi bekleniyor. Projeye dair yakın zamanda daha fazla detay alacağımızı umuyoruz.