guillermo del toro’nun pinokyo animasyonundan bir fragman daha

guillermo del toro’nun pinokyo animasyonundan bir fragman daha


9 aralık'ta netflix'teyiz


Meksika’nın sinema dünyasına velinimeti Guillermo del Toro’nun senelerdir hayalini kurduğu Pinocchio uyarlamasına kavuşmamıza şunun şurasında sadece bir aylık bir zaman dilimi kaldı. Netflix‘te gösterime girecek animasyon türündeki filmden bir fragman daha düştü.

Stop-motion ve müzikal türlerinde karşımıza çıkacak Pinocchio, klasik eserin önceki uyarlamalarından biraz daha farklı bir konumda duracak. 1930’ların İtalya’sında, faşizmin Mussolini önderliğinde yükseldiği yıllarda geçecek film, kavrayamadığı bir dünyada kaybolan Pinocchio’nun peşinde dolaşacak. Karakterimiz, çıktığı yolculukta hem dünyayı hem de kendisiyle pek alakadar olmayan babasını yakından tanıma fırsatı bulacak.

del Toro, filmi Wes Anderson’ın 2009 stop-motion filmi Fantastic Mr. Fox’un animasyon departmanında çalışan Mark Gustafson eşliğinde yönetmiş. Gris Grimly, Patrick McHale ve Matthew Robbins’in senaryosunu kaleme aldığı Pinocchio’nun seslendirmen kadrosu da hayli ilgi çekici. Cate Blanchett, Finn Wolfhard, David Bradley, Ewan McGregor, Ron Perlman, Tilda Swinton, Christoph Waltz, Tim Blake Nelson, John Turturro ve Burn Gorman gibi yıldız isimlerin katkıda bulunduğu filmde Pinocchio’yu Gregory Mann seslendiriyor.

Pinocchio için 9 Aralık tarihinde Netflix‘teyiz.