hbo’dan westworld için iptal kararı

hbo’dan westworld için iptal kararı


rip westworld


2016’da yayın hayatına başlayan dram ve bilim kurgu temalı HBO dizisi Westworld, dördüncü sezonunun ardından HBO tarafından iptal edildi.

Lisa Joy ve Jonathan Nolan, dört sezon boyunca izleyicileri hayrete düşüren bir yolculuğa çıkararak attıkları her adımda çıtayı bir tık daha yükseltti. Westworld ekibine minnettarız. Bu yolculukta onlarla beraber olmak heyecan vericiydi.” şeklinde bir paylaşımla iptal kararını duyuran HBO, bu kararın ardında yatan sebep için herhangi bir açıklama yapmış değil.

Game of Thrones‘un ardından platformun en büyük bütçeli işlerinden biri olan Westworld, üçüncü sezonuyla beraber başlayan hayli karmaşık olay örgüleri sonucunda izleyicilerin gözünden birazcık düşmüştü. İptalin temel sebebinin ise bu iki durumla alakalı olabileceği düşünülüyor. Warner Bros. Discovery‘nin yeni CEO’su David Zaslav‘ın maliyetleri düşürmek için uyguladığı yeni şirket politikası, kararın ardında yatan sebep için akıllara gelen ilk unsurlardan biri.

Dördüncü sezonu Ağustos ayında sonlanan dizinin yaratıcıları Lisa Joy ile Jonathan Nolan, beşinci ve final sezonu için şimdiden planları olduğunu ve yeni sezon için hazırlığa başladıklarını yakın zamanda duyurmuştu. Bu sezon maalesef hiç gerçekleşmeyecek. Ancak –Deadwood‘da olduğu gibi- Westworld’e veda niteliğinde bir sinema filmi çekilir mi, onu da zaman gösterecek.