hbo’nun the last of us uyarlaması için tarih verildi (gibi)

hbo’nun the last of us uyarlaması için tarih verildi (gibi)


15 ocak?


HBO & PlayStation flörtünün ilk meyvesi The Last of Us, duyurulduğu günden bu yana merakla beklediğimiz yapımlardan biri. Yaklaşık iki senedir beklediğimiz ve birkaç hafta evvel yayınlanan yeni fragmanıyla heyecanımızı daha da yükselten dizinin yayın tarihi belli oldu gibi.

Diziyi bizim gibi merak içinde bekleyen birkaç HBO Max abonesinin Twitter’da yaptığı paylaşımlara göre The Last of Us, 15 Ocak tarihinde ilk bölümüyle yayına başlayacakmış. HBO Max’te listelenen dizinin açıklama kısmında bu tarih yanlışlıkla paylaşılmış ve hemen ardından silinmiş ancak hayranların gözünden kaçmamış tabii. HBO cephesinden konuya dair yapılan bir açıklama bulunmuyor şimdilik.

Neil Druckmann tarafından yaratılan aynı isimli oyundan televizyona uyarlanacak The Last of Us’ta post-apokaliptik bir dünyada salgın bir hastalığa karşı bağışıklığı olduğu keşfedilen Ellie isimli bir kızın ve ona sahip çıkmaya çalışan Joel’in hem aksiyon hem de drama yüklü hikayesini izleyeceğiz. Game of Thrones ile tanışıp çokça sevdiğimiz Bella Ramsey ve Pedro Pascal ikilisinin omuz omuza verip Ellie ve Joel karakterlerine hayat vereceği projeye son olarak Murray Bartlett, Merle Dandridge, Gabriel Luna, Anna Torv, Jeffrey Pierce, Con O’Neill, Storm Reid ve Parks and Recreation’daki Ron Swanson rolüyle sevip saydığımız Nick Offerman da dahil olmuştu. 2013 yapımı oyunda Ellie ile Joel’i seslendiren Troy Baker ve Ashley Johnson ikilisi de serinin oyuncu kadrosunda yer alıyor ayrıca. Bu ikili diziye hangi rollerde veya ne kadar sıklıkla katkıda bulunacak, şimdilik bilemiyoruz.

Bir başka çok sevilen HBO yapımı Chernobyl’in yaratıcısı Craig Mazin ve bizzat TLOU evreninin yaratıcılarından Neil Druckmann tarafından hazırlanmış olmasıyla da ayrı bir merak unsuru olmayı başaran The Last of Us için -şimdilik- bekleme tarihimiz 15 Ocak.