luca guadagnino, aşırı korkunç bir the mummy filmi çekmek istiyor

luca guadagnino, aşırı korkunç bir the mummy filmi çekmek istiyor


çünkü neden olmasın?


Call Me by Your Name, A Bigger Splash ve Suspiria gibi filmlerin yönetmen Luca Guadagnino, Venedik Film Festivali’nde övgülere boğulan, Timothée Chalamet ve Taylor Russell‘lı son filmi Bones and All ile sinema gündeminde şu sıralar sıkça anılan bir isim. Film hakkında Collider’a bir röportaj veren İtalyan yönetmen, konu dışı gelen bir soru ile The Mummy‘nin bir remake’ini çekmeye çok sıcak baktığını açıkladı.

Röportajda Guadagnino’ya “Suspiria’ya gibi klasik bir korku filmini tekrar çekmek ister misin?” şeklinde bir soru sorulmuş. Guadagnino’nun cevabı ise enteresan: “Bu soruya karşı hiç hazırlıklı değildim açıkçası. Ne çekmek isterdim bilemiyorum ama sanırım The Mummy ile alakalı bir şeyler yapmak harika olurdu. Ama çok çok korkunç ve son derece ölümcül bir film olmalı. Derinliği olan ve çok korkunç ama küçük çaplı bir film mesela.”

Brendan Fraser ile aşina olduğumuz The Mummy üçlemesinden yıllar sonra 2017 senesinde Tom Cruise başrollü bir The Mummy remake’i vizyona girmişti. Ne gişede ne de kritiklerde başarı yakalayaman bu filmin ardından The Mummy için herhangi bir çalışma yapılmadı. Guadagnino elinden çıkma bir The Mummy filmi izlemek hayli ilginç olurdu ancak küçük çaplı arthouse filmlerde kendini daha rahat hissettiğini vurgulayan yönetmenin Universal Pictures ile bu konuda anlaşabileceğini hiç de sanmıyoruz.