yılın en iyi albümleri listelerinde siftah rough trade’den

yılın en iyi albümleri listelerinde siftah rough trade’den


biraz erken ama olsun


Evet, yılın o zamanı geldi gibi. Müzikseverler olarak bir yandan Spotify Wrapped‘lerimizi heyecanla beklerken diğer yandan da otoritelerin yıl sonu listelerini merakla beklemeye başladık bile. Yine her sene olduğu gibi listelemeye en erken başlayan isim sadece Birleşik Krallık’ta değil, aynı zamanda dünyaca ünlü olan plak dükkanı zinciri Rough Trade oldu.

Rough Trade şubelerinde çalışanların oylamalarıyla oluşturulan listede Thom Yorke, Jonny Greenwood, Tom Skinner ve Nigel Godrich‘in yan sanayi Radiohead grubu The Smile, debut albümü A Light for Attracting Attention ile ilk sıraya yerleşen isim oldu. The Smile’ı takiben Entering Heaven Alive ve Fear of the Dawn isimli iki albümüyle ikinci sırayı Jack White kaptı. Üçüncü sırada Hold the Girl ile Rina Sawayama, dördüncü sırada debut albümüyle Wet Leg, beşinci sırada Ants from Up There ile Black Country, New Road, altıncı sırada Laurel Hell ile Mitski, yedinci sırada Glitch Princess ile Yeule, sekizinci sırada Skinty Fia ile Fontaines D.C., dokuzuncu sırada Hellfire ile black midi, onuncu sırada ise yine bir diğer debut albüm The Overload ile listeye giriş yapan Yard Act bulunuyor.

Rough Trade‘in Yılın En İyi 100 Albümü listesinin ilk 10’u bu şekilde. Listenin full + full haline buradan göz atabilirsiniz.