dünyanın ilk nft bienali bugün zorlu psm’de başlıyor

dünyanın ilk nft bienali bugün zorlu psm’de başlıyor


tuhaf bir kehanetin katarsisi


O sahnesinden bu sahnesine seve seve koşturduğumuz Zorlu PSM, 10. sezonuna devam ederken bugün bir ilke imza atıyor. Dünyanın ilk NFT bienali “NFT Biennial”, bugün Zorlu PSM’de başlıyor.

2023’ün Ocak ve Şubat aylarında dünyanın dokuz farklı noktasında sanatseverlerle buluşmaya hazırlanan NFT Biennial; Berlin, Amsterdam, Londra, Brüksel, Bogota, Los Angeles ve Tokyo gibi duraklardan önce bugün İstanbul’da start veriyor. Tuhaf Bir Kehanetin Katarsisi mottosuyla doğa, insan ve teknoloji üçgeni etrafinda dokuz farklı pavilyon sunmaya hazırlanan bienalin kürasyonunu dijital sanat alanındaki çalışmalarıyla öne çıkan Julie Walsh, Soliman Lopez ve Atay İlgün gibi isimlerin de bulunduğu 12 kişilik bir ekip üstleniyor.

Blokzincir platformu Tezos’un iş birliği ile gerçekleştirilen bienale Web 3.0 ve blokzincirin önde gelen şirket ve topluluklarından The SandBox, Unicorn DAO, Lucify.io ve fx(hash) de destek çıkıyor. 100’ü aşkın sanat eserinin sergileneceği bienalin İstanbul ayağını 6-15 Ocak tarihleri arasında Zorlu PSM’nin Galeri alanında ücretsiz olarak ziyaret edebileceğiz. Medya sanat performanslarından, hibrit söyleşilere, VR/AR deneyimlerden immersive sergilere kadar pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan NFT Biennial’da ziyaretçiler ekranlar ve projeksiyonlar aracılığıyla katılımcı olarak yer alabilecekler.

“Robotlar da Bizi Görecek Mi?”, “Metaverse Evrenin Neresinde Sahiden?” ve “Tuhaf Bir Kehanetin Katarsisi: Küratörlerle Söyleşi” gibi başlıklara sahip üç farklı panele yarın -yani 7 Ocak tarihinde- Rahim Ünlü, Ufuk Tarhan, Bager Akbay, Zeynep Uzun, Kağan Berk Koçak, Burak Gunsev, Anıl Brug, Atıl Altaş, Olga Pylypenko, Julie Walsh, Işıl Ezgi Çelik, Atay İlgün ve Soliman Lopez gibi isimler konuşmacı olarak dahil olacak.

Panellerin yanı sıra 6 ve 7 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek görsel/işitsel performanslara KAOSMOS, Balkan Karisman, /da, Deniz Erdem, Jtamul, Cicexcocux, Ecem Dilan Köse, TKO, Human ve ecolagbohrsac2021 gibi isimler imza atacak.