quentin tarantino’nun onuncu ve son filminin adı sanı belli oldu

quentin tarantino’nun onuncu ve son filminin adı sanı belli oldu


the movie critic


10. uzun metraj filmi ile sinema kariyerini sonlandırıp emekliye ayrılacağını senelerdir dillendiren veteran yönetmen Quentin Tarantino’nun dokuzuncu filmi Once Upon a Time in… Hollywood’u 2019 yılında izlemiştik. O tarihten beri yönetmenin 10. ve son filminin konusunun ne olacağı, ne zaman gün yüzüne çıkacağı merak konusuydu. Bugün gelen bir haberle bu merakımız biraz da olsa giderildi.

The Hollywood Reporter’ın paylaştığı habere göre Tarantino, 10. filmi için çalışmalara başlamış bile. The Movie Critic isimli film, 70’lı yılların sonlarında Hollywood’da geçen ve kadın bir ana karaktere odaklanan bir film olacak. Filmin adından anladığımız kadarıyla bu karakter bir sinema eleştirmeni olacak. 70’lı yıllar, Hollywood, sinema eleştirmeni ve kadın karakter denince akıllara dönemin meşhur sinema yazarı ve eleştirmenlerinden Pauline Kael geliyor tabii. Şimdilik resmi bir açıklama yapılmamış olsa da The Movie Critic’in Kael’in ya da Kael’den esinlenen bir karakterin etrafında şekilleneceği düşünülüyor.

Senaryosu halihazırda tamamlanan The Movie Critic’in çekimlerine önümüzde sonbahar aylarında başlanacağı da kulağımıza gelen bilgiler arasında. Filmin oyuncu kadrosu ve yapım ekibine dair ise şimdilik bir bilgi bulunmuyor.