DEVREN SATILIK: DFA RECORDS BİNASI!

DEVREN SATILIK: DFA RECORDS BİNASI!


Kupon değil!


Fransız ve Londralı gençlerden bıkan, Köln’de ilk Can konserinde olan, rock severlere ilk Daft Punk çalan huysuz ve tatlı adam James Murphy’nin başpehlivan olduğu DFA Records’un, 1999’dan beri ev sahipliğini yaptığı bina satışa çıktı.

DFAResize6

 

The Rapture, Factory Floor, Hot Chip, Holy Ghost!, Sinkane ve daha birçok genre kıran elektronik-rocknroll grubu keşfettikten sonra kayıt aşamasında sonsuz vizyon aşılayan DFA Records’un yeni evi neresi olacak bilinmiyor. Bilinen ise; New York’un Remax’ı olan Elliman’ın ilanına göre, Meatpacking District’in çatında 225 West ile 13 Street’in kesişimindeki müstakil evin 16 milyon Dolar’a piyasada satışa çıktığı.

DFAResize1

 

Yaklaşık 20 seneye uzanan tarihinde üç kayıt stüdyosuyla onlarca grubu New York’a ve ardından dünyaya kazandıran, sabahların olmadığı meşhur ev partilerine de misafirperverlik eden binanın ne olacağı şu anda muallak. Duvarların dili olsa da konuşsa diyor, pek kupon olmayan evin, pek kupon dairelere bakmayan yeni ev sahibine de şimdiden hayırlı olsun diyoruz.