grace jones’un kürasyonunu yaptığı meltdown festival’ın yeni tarihi belli oldu

grace jones’un kürasyonunu yaptığı meltdown festival’ın yeni tarihi belli oldu


özlemiştik


Müzik dünyasında saygınlık seviyesi olarak en üst basamakları zorlayan etkinliği Meltdown Festival, malum sebeplerden geçtiğimiz yıl gerçekleşememişti. Bu seneyi de aynı şekilde rahatta geçirecek festival, daha önce David Bowie, Patti Smith, Yoko Ono, Nick Cave, M.I.A. ve geçen sene de Nile Rodgers’ın üstlendiği küratörlük görevini, gelecek yıl gerçekleşecek edisyonunda da Grace Jones’a emanet edecek.

Sanat dünyasının tanrıçası, gönüllerin kraliçesi Grace Jones; Southbank Center Londra’da yapılacak Meltdown Festival 2020 için Solange, Peaches, the Love Unlimited Synth Orchestra, Skunk Anansie, Baaba Maal gibi isimlerle el sıkışmıştı. Bu sanatçılar, 10-19 Haziran arası olarak açıklanan festivalin orijinal tarihlerinde sahne alacak.

Bu isimlere ek olarak Lee Scratch Perry with Adrian Sherwood, Oumou Sangaré, Meshell Ndegeocello, Lee Fields and the Expressions ve Ladysmith Black Mambazo’nun dahil olduğu yeni grup sanatçılar ise yine 2022’de yine Southbank Centre’ın Queen Elizabeth Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak.

Daha önümüzde uzun bir vakit olması sebebiyle yakın zamanda bol bol güncelleme haberi alacağımız festivalin direktörü Bengi Ünsal, “Sosyal mesafeyle ilgili açıklanan düzenlemeler, bizlerle çalışmayı kabul eden müzisyen dostlarımızı koruyabilmemizi ve halihazırda biletleri olan herkesi kucaklayabilmemizi sağlamak için bu ölçekte bir festival için ertelemeyi en iyi eylem planı haline getiriyor. Şimdiye kadarki en unutulmaz Meltdown festivallerinden biri olarak ayrı bir yeri olacak 2022 versiyonundan daha fazla isim paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. ” açıklamasını yaptı.