OPEN SEASON

OPEN SEASON


High Highs


Bazı albümlerin sadece kapağına bakarak bile karakter tahlili yapabilmeniz mümkün. Duygu seli yaşamak ve yaşatmaktan sorumlu Avustralyalı ikili High Highs’ın ilk albümü Open Season da bu tür albümlerden biri. Ruh okşamaya bayılan, rüyalarınıza soundtrack’lik yapmayı hedefleyen, naiflikten başka bir amaç gütmeyen ambient ve indie pop şarkıların kırması olan bir albüm Open Season.

Açılış şarkısı olan enstrümantal Dey, bir dakika onsekiz saniyelik süresiyle güzel bir trailer görevi görüyor. Piyanoda basılan her nota, diken diken olan her bir tüyünüze sebebiyet veriyor. Ardından gelen Milan, en az melodisi kadar dingin vokalleri ile müziğin insanı tüy gibi hafifleten yüzünü göstermekten çekinmiyor. Trompetlerin girişi ile birlikte hızını alamayan Jack Milas’ın vokalleri sayesinde  kısa süreliğine de olsa yer çekimi kanunlarını çiğniyoruz.

Albümün temposu en yüksek şarkılarından biri olan Flowers Bloom, ekolu vokaller ve ruhani synth’leriyle cennete girmeyi şimdiden garantiliyor. Önümüzdeki yaz aylarında blog mixtape’lerinde yer almasına kesin gözüyle baktığımız Open Season ise akustik yapısıyla, bunaltıcı sıcaklarda sizleri bir nebze olsun serinletebilir.

In A Dream için ayrı bir paragraf ayırmak lazım. Open Season’ın zirvesi olarak tabir edebileceğimiz bası yoğun, nakaratı zihine tutkalla yapıştırılmışçasına yapışan bu şarkıyı kendinizi kötü hissettiğiniz, ona buna bela okuduğunuz günlerde yatıştırıcı niyetine dinlemenizi öneriyoruz. İşe yaramazsa bela okuduğunuz isimler kervanına bizi de katabilirsiniz gönül rahatlığıyla.

Dertten tasadan kırıldığımız, kırılmaya yer aradığımız şu ölümlü dünyada böyle güzel albümlerle karşılaşabiliyor olmamız çok iyi, çok da güzel. Bütün sorunlarınızdan bir süreliğine de olsa izole olmanızda yardımını esirgemeyen Open Season’a gördüğünüz yerde sarılın ve bir daha da bırakmayın.