VOLUME 3

VOLUME 3


She & Him


Tozlu aşk filmlerinin romantizmini bir albümde toplamaya ant içen Zooey Deschanel ve M. Ward, Volume 3 ile melankolinin dibini tutturmuş. Deschanel’in ustası olduğu “Dozunda neşeli ve aşırı masum” stil, albümün kemiklerine kadar işlemiş, kemik erimesine kadar götürmüş iş. Şarkıların geneline pompalanan “aşk ve hüzün ve ah cici kız” mesajları ortalama bir aşk yaşayan çifti bile ilişkiden soğutacak kadar yoğun.

Volume 3, son dönemde sıkça rastladığımız hayattan aşırı zevk alan, doğaya ve her gördüğü ortalama erkeğe aşık olan kızlar için bu yazın vazgeçilmez albümü olmaya aday. “Albüme bayıldım” diyen bir erkek görürseniz önüne kurukafa desenli fular atın ve hızlıca yanından uzaklaşın. Kurukafaya muadil olarak uçan tekme de atabilirsiniz, tercih sizin.

Albümde dikkatimizi çeken şarkılardan ilki Never Wanted Your Love, yani Lanet Olsun Böyle Aşka oldu. İsmiyle müsemma bir içeriğe sahip olan şarkı, günümüz kadınının git gelli psikolojisini başarılı ve olabildiğince romantik bir şekilde gözler önüne seriyor. Şarkıda irdelenen “Şöyle yaptım, ama aslında böyle oldu. Ay kafam karışık, sorun sende değil bende. Ya bilmiyorum, boş ver, allah belamı verecek zaten yakındır” hissiyatı Zooey Deschanel hayranlarını bile tökezletebilir. She & Him’in bu kertede en büyük başarısı ise, böylesine rahatsız edici ruh hallerini bile teenage kız neşesinde pişirebilmesi. Halbuki kazık kadar insanlar olmuşlar…

Something’s Haunting You, çok şaşırtıcı bir derecede, yine kadınların aşk problemleri ve ruhsal bozukluklarına değinen bir şarkı. Sokakta elindeki bez Rough Trade çantasını sallaya sallaya yürüyen, kendi kendine çiçek alan kızlar görürseniz anlayın ki kulaklıklarından östakiye doğru Something’s Haunting You akıyor.

Volume 3’ün geneline Demet Akalın’ın İbrahim Kutluay’dan ayrıldıktan sonra bir türlü yoluna girmeyen aşk hayatı ve mesaj kaygıları gibi bir atmosfer hakim. İngilizce bilmeyenler için ise albüm gayet rahat dinlenen, fakat birbirine çok benzer Amelié mıymıyları gibi sesler bütününden oluşuyor.

“İki kişi müzik yapmak zordur” derlerdi de inanmazdık. Hala da inanmıyoruz. Çünkü albüm “Her türlü müziği severim” diyenleri ziyadesiyle tatmin edebilir. Ama bizce içine ukulele giren bir şeyin bu kadar duygusal olması çok yanlış. Ukulele sonuçta.