CHANGING OF THE SEASONS

CHANGING OF THE SEASONS


Two Door Cinema Club


İlk albümleri Tourist History’i çıkarttığı günden beri kalbimizi çalan, çocuğumuz gibi benimseyip, bağrımıza bastığımız Two Door Cinema Club; Changing Of The Seasons adlı EP’siyle turist tarihi bilimini incelemeyi bırakmışa benziyor.

Two Door Cinema Club’ın yeni çıkan üç yeni şarkı ve bir de remix’ten oluşan EP’sini dinlediğinizde, baştan aşağı yenilenmiş, iç-dış yıkamasını yaptırmış olduğunu fark edeceksiniz. Hatta; grubu anası babası görse tanıyamaz, o derece…

Grup, Changing Of The Seasons EP’siyle kendine has, alışık olduğumuz sound’unun dışına çıkıyor. Bu değişimi daha geniş kitlelere ulaşma sebebine mi bağlarsınız, yoksa “Two Door Cinema Club da çok bozdu ya!” diyenlerden mi olursunuz bilemedik ama, biz yeni hallerine alıştık gibi gibi.

Albüme adını veren, genç yetenek Madeon’un yapımcılığını üstlendiği disco alt yapılı, bol kepçe gitarlı Changing Of The Seasons, klasik bir Two Door Cinema Club oynaklığında ve albümün incisi. Tam bir hit adayı değil çünkü hit, seçimleri de süpürerek kazanır.

These New Puritans’ın son albümü Field of Reeds’ten çıkmış, matem havası estiren bir şarkı olan iki numaralı enstrümantel şarkı Crystal’a gelince; cenaze marşından hallice sound’uyla dinleyenleri şaşırtıyor, karalara bağlatıyor. “Al artık beni koynuna karam.” diye sayıklayarak dinleyebilirsiniz.

İlk duyduğumuzda; bir The xx ve Klaxons şarkısıymışçasına açılan Golden Veins; yine grupla yan yana koymakta zorlandığımız bir şarkı. Vokaller yağ gibi akıyor, onu da not düşelim.

Vasattan hallice, taş gibiden iki tık aşağıda, “Oha süper olmuş”tan iki fırın eksik, single’dan yarım beden büyük ve kısaca “Yani” diye özetleyebileceğimiz bir iş olmuş.