NEW

NEW


Paul Mccartney


Zamanında SSK primlerini ödemediği için bu yaşta hala albüm çıkartmak zorunda kalan 71 yaşındaki efsanenin son albümü New tüm müzik marketlerde; ve biz Paul McCartney hala varolduğu için, nefes almakla yetinmeyip bunu bizimle de paylaştığı için o kadar şanslıyız ki…

Albümü dinleyip beğenmediğini beyan eden dostlarımzın ağzına Paul McCartney’nin kürek şeklinde bass gitarıyla vurmaya başlamadan önce birkaç düşüncemizi paylaşmak isteriz. Bazı şeyler vardır ki; sadece yalın özellikleri ile yargılanıp değerlendirilemezler. Bir bebeğin ilk adımlarını “N’olcak canım ben daha güzel yürüyorum” şeklinde yorumlayamayacağımız gibi. “One and only” Paul McCartney’nin yeni albümünün de şurası şöyle, burası böyle, şimdi daha güzel gruplar var şeklinde değerlendiremeyiz. Karşımızda; dinlediğimiz çoğu grubun atası, sürüyle şarkının babası, modern müziği yaratan insanlardan biri var.

Toplam 12 şarkı ihtiva eden, yaratıcı logosu ile görür görmez etkileyen ve McCartney’nin ilerleyen yaşı yüzünden albümün ismini unutma ihtimaline karşı adı “Yeni” koyulmuş bu güzide melodi demetleri bize ilk dinlediğimizde modern bir The Beatles albümü gibi tınlasa da içinde yenilikler ihtiva etmekten geri kalmıyor.

Sabahları uyandığımızda yüzünüze su çarpmadan evvel ilk açtığımız şarkılar listesine girmeye aday Save Us ile başlayan albümde McCartney hikayesel olarak bugüne gelişini konu almış. Özellikle On My Way to Work şarkısında, metrobüssüz Liverpool günlerinden dem vuran Sir, “Sigara alacak param yoktu, insanların unuttukları paketlerden içerdim.” diyor. Ayrıca şarkının içinde “Gerçek olmamış bir hayalim var” diyerek, “Bu kadar başarı içinde hangi hayalini gerçekleştirememiş?” diye düşünmemizi sağlıyor.  Ünlüler hamamında çekilmiş videosu ile albümün yeni single’ı olan Queeny Eye geliyor ardından. Çekmecede unutulmuş bir The Beatles şarkısı gibi tınlayan New isel bulunduğumuz ortamda tatlı bir gülümseme bahşediyor suratlarımıza. Albümün geri kalanı da, dinlendikçe kendini sevdiren ve denemeler içeren düzenlemeleriyle biraz şaşırtıyor.

Özetle McCartney hala var, hala harika, hala ilhamını bizimle paylaşabiliyor. Toprağı bol olası, nur içinde yatası, hayal makinası John Lennon acaba bugün aramızda olsa bizlere neler sunardı diye meraktan kendimizi alamazken Sir, bizlere en azından o eski The Beatles ruhunu yansıtıyor ve gülümsetmeyi başarıyor.