NO MYTHOLOGIES TO FOLLOW

NO MYTHOLOGIES TO FOLLOW



Son bir yıldır R&B soslu synth pop single’larıyla radarımıza takılan MØ, bu sefer tam takım bir albümle kendisini canlı canlı izleyeceğimiz One Love Festivali öncesi karşımızda.

Henüz single çıkarttığı dönemlerde ünü Daminarka’yı aşan MØ lakaplı Karen Marie Ørsted, elektronik müzik ustası Diplo’yla çalışma şansı yakaladı. Boşa kurşun atmayan prodüktörün desteğini alan hanım kızımız; Diplo başkan ile XXX 88 adlı parçasını kaydetti.

Arkasına aldığı destek ve şarkının güzelliğiyle rüzgar gibi esmeye başlayan genç yetenek MØ, hit olan bu parçasıyla yeni bir electro pop yıldızı olabileceğini gösterdi. Geçtiğimiz yılın en çok iş yapan dalı olan electro pop jenerasyonunun da en sıcak isimlerinden oldu. O yüzden biz kendisinin icra ettiği müziğe ‘Revaç Pop’ demeyi tercih ediyoruz.

Kendisine revaç pop’un yeni sultanı diye seslendiğimiz MØ’nun ilk albümünde ağırlıklı olarak R&B ve synth pop sound’u hakim olsa da; Never Wanna Know, Red In Grey ve Slow Love gibi şarkılarında dream pop’a, dubstep’e, nu disco’ya ve balearic disco’ya de selam vermeden edemiyor. Albümün açılışını yaptığı Fire Rides’ta güçlü sesiyle kulaklarımızın pasını atan MØ, basa doyurduğu şarkısı Pilgrim’le de kalbimizi çalıyor.

Deluxe Edition’da 20 şarkıya ulaşan Danimarkalı synth pop kızımız, çıkış albümü No Mythologies To Follow sayesinde single’larıyla kazandığı kalbimizi muhafaza etmeyi başarıyor.

Sonuç olarak; çok yakında yılların eskitemediği festival One Love’da da sahne alacak olan ‘O Ses Danimarka’ birincisi MØ; son zamanlarda İskandinavya sınırlarından karşımıza çıkan en güzel şeylerden biri. Ününün ülkesinin sınırlarını aşması, hatta en kısa zamanda Danimarka sınır kapısından koşarak çıkarak Amerika’ya taşınması en olası isimlerden birisi.