TAVSİYE

TAVSİYE


Hadise


Hadise ile göz kaleminin şarkı sözlerinin manalı olması gerektiğini bir isyankar edasıyla reddettiği ve müzik türü olarak kafa karışıklığını benimsediği albümü Tavsiye yayınlandı.

Hadise “Stir Me Up” diyip sözlüğümüze stir kelimesini katalı 9 yıl oldu. Bu dokuz yıl boyunca Hadise 5638 kez Hürriyet Galeri’ye konuk oldu, 6 albüm yayınladı, saç düzleştirmenin değer ve önemine dikkat çekti, kilo alıp vermesi yüzünden binlerce erkeği kafa karışıklığına sürükledi.

Bugün karşımızda Hadise’nin altıncı albümü Tavsiye var. Hadise, Türk Pop Müziği’ne gönül veren bir şarkıcının asla yapmaması gereken yedi ölümcül günahtan bir tanesini işliyor ve yeni albümünü yaza yetiştiremiyor. Yaz sonunda yayınlanan Tavsiye, yazlıkçıların maalesef kaçırdığı bir albüm oluyor. Tabii ki Serdar Ortaç’ın albüm çıkarmadığı bir yaz gibi karanlık geçmiyor Hadise’nin albüm çıkarmadığı bir yaz.

Nispeten olgunluk dönemini yaşayan ve yüzünü televizyonda bolca göstermeyi tercih eden Hadise, Tavsiye albümünde R&B ile başladığı müzikal yolculuğuna yeni bir yön veriyor. Hadise’nin yeni belirlediği müzik tarzının adı; kafa karışıklığı… Albümün yapımcısı muhtemelen kayıt sürecinde bol bol gençler ne dinliyor diye araştırdı. Bağcılar ile Kadıköy arasında mekik dokuyan yapımcı ortaya bu şarkılarla çıktı. Başka şekilde arabesk ve elektronik müziğin kol kola vermesini açıklayamıyoruz.  Bu kol kola vermenin en net örneğini Prenses şarkısında duyabilirsiniz. Prenses şarkısı bir türkü evinin Gümbet barına dönüşünün hikayesini oldukça güzel bir şekilde anlatıyor.

Albümün açılış parçası Yaz Günü, sırf içinde yaz kelimesi geçen bir şarkı olması için son dakikada albüme eklenmiş. Akustik gitara eşlik eden Hadise’nin hece hece vokali, sizi mevsimden soğutabilir. “Turuncu bir ateş gibi sıcaksın.”, “Kalbimi çalar bu deniz adı aşk ya…” gibi felsefede kendine yer bulacak cümlelerle bezeli Yaz Günü, sizi hemen albüme hazırlıyor.

Tavsiye’nin en popüler şarkısı bir Cem Yılmaz esprisi. Nerdesin Aşkım tam bir manasızlık örneği ve ne yazık ki albümün en iyi şarkısı. “Çikolata verdim, karnım tok. Aşk büyüsü mü bu, zehirli ok.” sözleriyle gözler dolmadığı gibi insanı on tur edebiyat testi çözmeye zorluyor.

Hadise’nin unutkanlığına ithaf ettiği Tokat şarkısının en vurucu cümlesi ise “Beynimde her gün binlerce hücre ölüyor.” oluyor.

Türk Pop Müziği’ni aldığı yerden daha geriye taşımak için canla başla çalışan şarkıcılar cemiyetine katılan Hadise, bu cemiyete olan desteğini Tavsiye albümü ile gösterdi. Kulaklarımız kanayarak sonuna geldiğimiz albümün ardından Bülent Ortaçgil ile yolumuza devam ediyoruz.