İZ

İZ


Deniz Seki


Şu an kaçak durumunda olan Türkiye’nin Pete Doherty’si Deniz Seki, kendi deyimiyle hayatının en iz bırakan albümü İz’i yayınladı.

Senelerce Türk Pop Müziği’nde kendine yer bulan, hangi şarkıyla nasıl tanıdığımızı bile hatırlayamadığımız Deniz Seki, 2010 yılında uyuşturucu ticaretine yardım etmek suçlamasıyla 8 sene hapis istemiyle yargılandı. Hapishanede geçirdiği 218 günün ardından kendini müzik kariyerine veren Seki, o günden itibaren İz albümü üzerinde çalışmaya başladı.

Albümdeki tüm şarkıları hayat hikayesi, hayatının gerçekleri olarak değerlendiren şarkıcının albümü hakkındaki yakalama kararından kaçarken yayınlandı. Müzik piyasasına böyle talihsiz bir giriş yapan İz albümünü masaya yatırıyoruz.

Türkçe öğretmeni görünüşü ve tarzı ile başlıyor albüme Deniz Seki. Albümün açılış parçası Hayat 2 Bilet, keman ve elektronik müziğin harika bir buluşması değil. Bu kadar anlam yüklenen bir albümün ilk cümlesi ‘Zamanında olmuş olanlar olabilir.’ diye başlıyor. O yüzden derin bir beklentinin içine girmeyin. Dostoyevski’nin ölümsüz eseri Suç ve Ceza’nın albüm versiyonunu dinleyecek değilsiniz.

Albümün videosu çekilen tek şarkısı İyisin Tabi ile İz devam ediyor. Hapishanede demir parmaklıkların ardında kalan bir kadının, dışarıda gününü gün eden sevdiceğine seslendiği şarkının buram buram gerçek koktuğunu tahmin ediyoruz.

Albüm devam ederken Hayat İmdat ile yüksek dozda ‘La, la, la, la, la…’ alacaksınız buna hazır olun. Deniz Seki’nin güçlü kadın vokal olduğunu kanıtlamak için her heceyi kükreyek söylediği Hayat İmdat’ın ardından, bir Türk Pop Müziği klasiği olan piyanolu hüzünlü başlayan ama ardından ritmi yükselen şarkı a.k.a. Bu Sevda Bu Şehre… başlıyor.

Bir Dostoyevski beklemesek bile Deniz Seki’nin hayatının ikinci perdesi olarak nitelendirdiği albümden biraz derinlik bekliyor insan. Bütün derinlik umutlarımız Seni Seveni Sev isimli şarkıyla kör kuyulara atılıyor. ‘Sevdim ama kimi?/ En tatlı birisini/ Nasıl söylesem sana?/ İlk harflerine baksana.’ esintili şarkı melodik açıdan insanı biraz olsa da tatmin ediyor.

Kendisinden üçüncü tekil şahıs olarak bahsedenleri seviyorsanız size Deniz Seki’nin bir sürprizi var: Deniz Aşık Olunca… Aşık olunca ne kadar kırılgan olduğunu üç dakika boyunca melodili olarak anlatmaya çalışan Seki’nin hayatına Deniz Aşık Olunca… şarkısıyla dahil olabilirsiniz.

Adalet ile savaşı henüz bitmeyen Deniz Seki’den daha fazlasını bekliyor ve yolumuza devam ediyoruz.