BROKE WITH EXPENSIVE TASTE

BROKE WITH EXPENSIVE TASTE


Azaealia Banks


Harlem’in örgülü saçlı sempatik kızı Azealia Banks’in ilk stüdyo albümü Broke With Expensive Taste, ha geldi ha gelecek derken, yayınlanmak üzere/kısmetse yarın derken nihayet yayınlandı. Her yerde çalına çalına bilinçaltlarına alternatif ülke marşı olarak yerleşen 212 single’ından beri kendine has rap/R&B tarzı ile fırtınalar estiren, Mickey Mouse kazağıyla video çekecek kadar ev halini benimseyen Azealia Banks’i tatlı yüzünün arkasına saklanmış sinkaflı şarkı sözleri ile tanımıştık. Bu tanışıklığımız en sonunda tam sürüm bir albüm ile zirve noktasına ulaşıyor.

En sonda diyeceğimizi en başta söyleyelim; prodüksiyon şirketiyle yaşadığı mahalle kavgaları yüzünden geciken Broke with Expensive Taste , beklediğimize/piyasada oluşan beklentiye ziyadesiyle değmiş bir albüm.

212 ve Luxury gibi kendi arenasında aslan kesilen iki şarkının da yer aldığı toplam 16 şarkı, Broke with Expensive Taste’in voltranı oluştumasında parçacık görevi görüyor.

Albümün açılış şarkısı Idle Delilah, house, dubstep, ve tropik sound’ları üçü bir arada paketledikten sonra Azealia Banks’in yağ gibi akan şarkı sözleri ve hızlı beat’lerle devam ediyor.

Ice Queen, yavaş ama sert sound’uyla “Yavaş atın çiftesi pek olur Azealia Banks Edition” havası veriyor. Tekdüze bir tonun eşlik ettiği parça, remix paketleriyle barışık yapısıyla uyanık DJ’lerin ekmek kapısı olabilir.

Miss Amor, alışıldık Azealia Banks R&B’sinden ziyade pop sound’una yakınlığıyla radyolara iş atıyor.  Kafası yanık pembe saçlı Ariel Pink ile aynı tabaktan yemek yenilen Nude Beach A Go Go, Broke with Expensive Taste’in ilk 16’sı arasındaki en farklı işlerden biri. Bunda dokunduğunu freak folk’a dönüştüren Ariel Pink’in büyük payı olduğunu tahmin etmek pek de zor değil.

 

 

Albümün ikinci single’ı Chasing Time’ın nakaratında harikalar yaratan Azealia Banks, yeni bir 212 girişiminden yüzde yüz başarılı bir sonuç alamasa da, yine ilk dinleyişte kulaklarınıza Japon’la yapışan bir şarkıya imza atıyor.

 

 

İlk dinleyişte aşka mahal veren şarkı kontenjanında ise Gimme a Chance var. Sound’u, beat’leri, geçişleri ve sürprizli ikinci dili ile alışıldık/sevilen/bağrımıza basmalık Azealia Banks sound’una en yakın şarkılardan biri.

Sırada yeni albümü Vibes ile tozu dumana katmak için sıra kağıdı alan Theophilus London ile birlikte düete yelken açtıkları JFK var. Azealia Banks’in kariyerinin ilerleyen yıllarında muhtemel bir ana akıma kayış ihtimalinde ne kadar başarılı olabileceğine dair ipuçları bu şarkıda gizli.

Desperado ve Miss Camaraderie ise albümün genel not ortalamasının altında kalan, silik denemeler olarak kayda geçiyor. İyisi çok iyi kötüsü çok kötü dubstep esintili BBD’de, Azealia Banks sesini Missy E.’den ödünç almışa benziyor.

 

 

Stok fazlası olarak “Nigga” kelimesini bolca doyacağımız, genel olarak UK Garage, R&B ve drum’n’bass’in resmi geçidine sahne olan Broke With Expensive Taste, dört dörtlüğün bir iki gömlek altı bir albüm. En büyük beklentisi eğlence olanlar için adeta bayram niteliğinde.