THE PALE EMPEROR

THE PALE EMPEROR


Marilyn Manson


Marilyn Manson, daha karanlık bir albüm için kaburgasından kemik aldırdığı albümü The Pale Emperor’ı yayınladı.

Marilyn Manson’ı sevmiyor olabilirsiniz, Sweet Dreams cover’ından başkasını dinlememiş olabilirsiniz. Hatta onun hakkında duyduğunuz efsaneler yüzünden bilenmiş bile olabilirsiniz. Ama Manson’ı bilirsiniz. Müzik dünyasında karanlık taraftan bir çağrıymışçasına varlığını sürdüren Manson’ın haberlerine aşinasınızdır. Lana Del Rey ve Eli Roth ile giriştiği iş yüzünden son zamanlarda gündemde olan Manson, olay yüzünden delikanlılık kokan demeçler veriyor ve bizi bambaşka bir yüzü ile tanıştırıyor. “Ben öyle tecavüzlü video falan çekmem, çekene de engel olurum. Ben tanıdığı biri tecavüze uğrasa duracak birine mi benziyorum?” diyen makyaj sektörünün yükselen değeri, kamuoyunda yaygınlaşan “Kafası yanık sebepsiz şiddet neredeyse Marilyn Manson oradadır.” imajını yıkmaya çalışıyor.

 

 

Pekala yeni gelen albüm bu imajın destekçisi mi olacak? The Pale Emperor’da değişen bir Marilyn Manson’ın ayak seslerini mi duyacağız? Merak etmeyin bu soruların hepsinin cevabını bulacaksınız. Biz soru sorup kaçan insanlardan değiliz. Sokak Röportajları değil burası!

Özgün olma konusunda senelerdir doğru yanlış birçok adım atan Marilyn Manson, oluşturduğu duruşun ekmeğini haklı olarak doya doya yiyor. Sevgilinizi şömine başına oturtup, şarap ikram ettikten sonra nasıl ki “Küle patates gömelim mi?” demezsiniz, Marilyn Manson dinleme teklifinde de bulunmazsınız. En karanlık, en yıldız gibi patlamaya hazır olduğunuz zamanda imdadınıza dostunuz Manson yetişir.

The Pale Emperor bu patlamanın soundtrack’i olmayı sonuna kadar hak ediyor. Sons Of Anarchy ile sadece oyunculuk kariyerine yatırım yapmayan Marilyn Manson, dizinin müzik başkanı Shooter Jennings ile çalıştı The Pale Emperor’da. Albümde bir motosiklet çetesinin yürek ısıtmayan hikayesini anlatan tekinsiz dizi Sons Of Anarchy’nin etkisinden çıkmak istemeyen bir Marilyn Manson dinliyoruz. Kendi plak firması Hell,etc.’yi kurduktan beri piyasayla ilgili kaygılarının çoğundan kurtulduğunu söyleyen Manson, bu albümde onun için alışılmış kalıpların dışına çıkıyor.

Marilyn Manson, son zamanlarda kendini blues’un kollarını bıraktığını açıklamıştı. Sonradan edindiği blues sevgisi Manson’ın albümünde büyük bir etki sahibi. The Pale Emperor’da şarkı sözleri ne abartı bir karanlık yön taşıyor ne de “İnşallah bir sabah yarasa olarak uyanırsın Manson!” dedirtiyor. Şarkıların bestelerine daha çok özen gösterdiğine inanan kendi küçük, göz kalemi büyük adam; sonunda beste sözden önce gelir demeyi başarıyor.

 

 

Buram buram hard rock kokan Deep Six, fütursuzca yerinizde sallanmanıza neden olan Third Day Of A Seven Day Binge, Queens Of The Stone Age’in el verdiği The Mephistopheles Of Los Angeles, Interpol’ün el verdiği Warship My Wreck, Marilyn Manson’ın eski zamanları yad ettiği Slave Only Dreams To Be King, insanı çölde rock yapmaya teşvik eden Birds Of Hell Awaiting ile bir filmden farksız The Pale Emperor.

Dinlenmesi en zevkli, en kolay Marilyn Manson albümü olma konusunda iddialı olan The Pale Emperor, uzun şarkı süreleri nedeniyle bitmeyen bir albüm gibi gelebilir, korkmayın. Blues’un Marilyn Manson’ın elinden tuttuğu The Pale Emperor, Manson’ın en iyi albümlerinden biri olarak yürek raflarımızda yerini alıyor.