ERVAH-I EZEL

ERVAH-I EZEL


Halil Sezai


Halil Sezai, ruhumuzu narenciye sıkacağını soktuğu yeni albümü Ervah-ı Ezel’i yayınladı. Albümü dinledikten sonra Yılmaz Özdil’e dönüştük, öyle yorumladık. Şimdi Halil Sezai düşünsün…

 

Ey Halil Sezai, Sen Neyin Peşindesin?

 

Hava kararıyor. Ruhumuz alacalı bulacalı. İzmir’de değilim.

İki arkadaş oturduk, Halil Sezai’nin yeni albümünü dinliyoruz.

Güneş sanki Kordon’daymışız gibi batıyor. Başımıza ne geleceğini bilmiyoruz.

***

Ruhumuza darbeler yapılmaya başladı. Cuntalar ciğerimizdeki oksijene prangalar vurdu. Ne olduğunu anlamadık bile. Can dostumla göz göze geldiğimizde, sessizce fısıldadı rakının dibini kafasına dikerken; “Ağabey, bu adam r’leri ne acayip söylüyor ya?”

***

Halil Sezai…

Sezai…

Tam adı Halil Sezai Paracıklıoğlu…

***

Kim bu adam?

2012’de Kral TV Müzik Ödülleri’nde En İyi Çıkış Yapan Sanatçı seçildi.

İncir Reçeli’ni yapan adam işte…  Ergenekon şüphelisi olmadığından ya da Atatürkçü Düşünce Derneği’nde birlikte çay içtiğim bir dostum olmadığı için tanıyamadım tabii ki ilk bakışta.

***

Yeni albüm çıkarmış Halil.

***

Türk Halk Müziği’ni çok severim. Anneannem Ziyaret Hanım, mütevazi köşkümüzde güneş batarken, dantelli radyomuzda bol bol türkü dinlerdi. Aşinayım müziğe. Ama böylesine değil!

Gençlerin sevdiği Harry Potter’da bir karakter vardır; Ruh Emiciler. Halil Sezai, türküler aracılığı ile bir ruh emiciye dönüşmüş. O çocukluğumda kalan tüm anılarımı ayakkabı kutusuna koymuş, fakirin fukaranın kafasına fırlatmış.

***

Git, Halil Sezai… Bu saf toplumu bırak da git… Türküleri rahat bırak…

İncir Reçeli 2 OST’nin incelemesi için sizi buraya alalım.