TÜRKÇE POP’UN GİZLİ HAZİNELERİ

TÜRKÇE POP’UN GİZLİ HAZİNELERİ


Tüm Gününüzü Kilitleyecek Şarkilar


Ülkemizin nadide pop müziği eserlerini seviyoruz. Bir dönem Kral TV Ödülleri’ni kazandığı için gurur duyan, halaylar çeken müzisyenlerimizi seviyoruz. Bir şarkıcının en bilinmeyen şarkısını bulmayı ve onu övmeyi de seviyoruz. O zaman “Helva yapsana Play Tuşu!” dediğinizi duyar gibiyiz.

 

Türk Pop Müziği’nin YouTube’da “Unutulmaz 90’lar Şarkıları”, “Doksanlaaar” listelerini unutun. Karşınızda YouTube’da şarkıcıyı yazınca size önerilen şarkılar değil, saklı kalmış cevherler.

 

Serdar Ortaç – Gamzelim

 

 

Serdar Ortaç’ın sadece kafiyeli olduğu için kelimeleri bir araya getirip şarkı yapmadığı 1997 senesinden geliyor Gamzelim. Serdar Ortaç o dönem kariyerindeki en güzel saç modeline sahipti ve kariyerinin en güzel şarkılarını icra ediyordu. Sevdiceğinin gamzelerine ithaf ettiği şarkı, insanı anında raks etmeye davet ediyor.

 

 

Tarkan – Gitme

 

 

Türk Pop Müziği’de rütbeler star, albay, megastar olarak sıralanmaktaydı. İlk megastar rütbesine yükselen isim Tarkan olmuştu. Türk Pop Müziği’nin en muazzam albümlerinden biri olan Aacayipsin’den Gitme, dünyanın en yürek parçalayan aşk şarkılarından biri. Hiçbir zaman Tarkan’ın neşeli şarkıları kadar ilgi çekememiş olması bizim ayıbımız.

 

 

Emre Matraş – Haydi Çal Çal

 

 

Bu şarkıların hepsini çocuğumuz gibi sevsek de en sevdiğimiz çocuğumuzla karşınızdayız. Kimileri “İyi ki saklı kalmış.” diyecektir. Kimileri “Böylesi pyschedelic ruh bana fazla, bu kadar ‘Aaaağğ!’yı benim bünyem kaldırmaz.” diyebilir. Bırakın desinler, yabancıların dediği gibi Haters Gonna Hate a.k.a. Nefret Eden Eder Her Türlü.

 

Siz arkanıza yaslanın ve bu gerçek hazinenin tadını çıkarın.

 

 

Sibel Alaş – Firarım Ben

 

 

Sibel Alaş’ın renk ayarlarıyla oynadığı, kadınların takım elbise giyebileceğini dünya aleme kanıtladığı Firarım Ben, maalesef YouTube tarafından tamamlanmıyor bile. Sadece bilenin bulabileceği şarkı, Sibel Alaş’ın naif sesiyle kulağımızdan kaymak gibi akıyor.

 

 

Levent Yüksel – Beni Bırakın

 

 

Kadınım, Zalim, Yeter Ki Onursuz Olmasın Aşk derken Levent Yüksel birçok muazzam şarkısıyla, hak ettiği değeri gördü. Levent Yüksel ve şarkıları hak ettiği değeri gördü ama bazı şarkıları tarihin tozlu sayfalarında kaldı. Beni Bırakın, bu şarkılardan biri. Levent Yüksel’in naif isyanını hala dinlemediyseniz, çok şey kaçırıyorsunuz.

 

 

Mustafa Sandal – Sana İhtiyacım Var

 

 

Mustafa Sandal’ın fısıldar gibi ama seksi gibi sesiyle imza attığı birçok harika şarkı var. Tüm ülke olarak sözlerini ezbere bilmemiz gereken Mustafa Sandal şarkılarından en biri olan Sana İhtiyacım Var ve canlı versiyonu sizin için, size geliyor.

 

 

Grup Vitamin – Bayıra Karşı

 

 

Grup Vitamin, ülkemiz için sadece müzik yapan bir grup değildi. Grup Vitamin modern özdeyiş ve atasözü fabrikamızdı. “Al aşkını sok gözüne.”, “Takmayacaksın, tak açacaksın.” derken güzel Türkçemize birçok deyim hediye etti. Aslında Grup Vitamin en güzel katkıyı Bayıra Karşı sayesinde yaptı. Hala bir bağlaç olarak “Bayıra karşı yatır beni, tırmala beni kaşı beni” diyen herkes adına Grup Vitamin’i selamlıyoruz.

 

 

Mert Ekren – Alo Orada Mısın?

 

 

Şimdi karşınıza çok ünlü bir ismin gizli kalmış şarkısıyla çıkmayacağız. Onun yerine az ünlü bir şarkının hiç ünlü şarkıcısıyla karşınızdayız. Her “Alo” dediğinizde kafanızda çalmaya başlayabilecek Alo Orada Mısın? maalesef gereken saygıyı görmemiş yüzlerce şarkıdan sadece bir tanesi.