İZLANDA’NIN ELECTRO POP HARİKASI SAMARIS 23 EYLÜL’DE GARAJ’DA

İZLANDA’NIN ELECTRO POP HARİKASI SAMARIS 23 EYLÜL’DE GARAJ’DA


Aynı zamanda Björk'ün favori grubu...


İzlanda’nın fahri belediye başkanı Björk, yeni albümü sebebiyle bu aralar fazlaca gündemimizde. Kendisi hakkında minik bir cümle bile yazsak müthiş reaksiyonlar alıyoruz. Peki, hepimiz Björk’ü bu kadar seviyoruz da bu Björk kimi seviyor, kimi dinliyor?

Hiç uğraşmayın, biz cevaplayalım; Samaris!

Samaris, 2011 yılında, müzik sahnesine aşık olduğumuz, doğasıyla ayrı bir sevdiğimiz İzlanda’da, Áslaug Rún Magnúsdóttir, Þórður Kári Steinþórsson ve Jófríður Ákadóttir tarafından kurulan electro pop mucizelerinden biri. Samaris kendi başına bir harika ama grubun vokallerini üstlenen Jófríður Ákadóttir için ne söylesek bilemiyoruz! JFDR solo kimliğiyle deneysel elektronik müzik projesini sürdüren Ákadóttir, Sin Fang’le birlikteliği olarak karşımıza çıkan Gangly başta olmak üzere bulunduğu her projeyle “Jófríður sen ne yaptın böyle!” dedirtmeyi başarıyor.

Björk de son dönemlerde Jófríður Ákadóttir’in yeteneğinden ilham aldığını her yerde belirtmekten kaçınmıyor. Girdiği her ortamda Samaris için “Favori grubum.” demeyi ihmal etmiyor.

Haydi canım!” dediğinizi duyar gibiyiz, biz abartmıyoruz! Biz Björk‘ün yalancısıyız!

E durum böyle olunca İzlandalı grubun 2013 yılında kendi adını taşıyan albümüyle başlayan kariyeri de büyük ilgi odağı haline geldi. Samaris geçtiğimiz yıl, ilk kez İngilizce şarkı sözlerine yer verdiği Black Lights’ı yayınladı. Black Lights için yapılan tanımlar ise Samaris‘in bir masal dünyasının başrolünde olduğunu kanıtlar nitelikteydi; Büyülü, hipnotize edici, bağımlılık yaratıcı…

Bu büyülü grubu canlı canlı dinlemeyi kim istemez ki?!

23 Eylül akşamı, Agar Agar’la birlikte sahne alacak Samaris’i kaçırırsanız çok üzülürsünüz! Biz İzlanda’ya gidemiyoruz ama İzlanda bize geliyor!

Etkinlikle ilgili daha fazla bilgiye şuradan ulaşabilirsiniz.

1 bilet alana 1 bilet bedava” kampanyamız devam ederken, Agar Agar + Samaris biletlerini ise Biletix ve Garaj’da bulabilirsiniz.

Haydi electro pop’a doyalım!