ALEX TURNER: “KÖYÜMÜN YAĞMURLARINDA YIKAYIN BENİ”

ALEX TURNER: “KÖYÜMÜN YAĞMURLARINDA YIKAYIN BENİ”


Arctic Monkeys’in Memleket Hasreti


Son bir sene içinde çalmadık festival bırakmayan Arctic Monkeys’in sıla hasreti hakkında sınıf başkanı konuştu: “Anacığımın yemeklerini özledim.”

 

NME’ye konuşan Alex Turner, “Sürekli büyük festivallerde çalmaya başladık. O eski püskü barlarda çalan Arctic Monkeys yok artık. Bir yandan bu büyük festivallerde çalmak grubun doğası haline geldi. Canımız festival çekiyor ara ara. Kötü yanları yok mu? Var. Evimi özledim, yurdumu özledim, vatanımı özledim. Sıla hasreti dedikleri bu olsa gerek. Bazen turnedeyken burnuma taze fasulye kokusu geliyor, boğazım düğümleniyor. Gözlerim yaşlanıyor. Önümüzdeki hafta İngiltere’deyiz. Biraz olsa bu sıla hasreti dinecek.” dedi.

 

 

Yakında İngiltere’de gerçekleşecek konserlerle ilgili konuşan Matt Helders, grubun bu konserlerde eski şarkıları daha çok çalması gerektiğine inandığını söyledi ve ekledi: “Glastonbury’de Mardy Bum çalınca istediğimiz dönüşü alamıyoruz. Hep yeni şarkılar istiyorlar. Ama İngiltere’de böyle değil. Vatandaşlarımız ilk albüme hala bayılıyor.”