NINTENDO, EŞCİNSELLERİ GÖRMEZDEN Mİ GELİYOR?

NINTENDO, EŞCİNSELLERİ GÖRMEZDEN Mİ GELİYOR?


Adaletsiz Algi, Adaletsiz Toplum


Toplumun oluşturduğu doğru illüzyonuna uymayanların dışlanmasına, zarar görmesine alıştığımız köhne dünyamızın adetleri sanal hayata da taşındı.

 

Nintendo’nun bir tür hayat simülasyonu olan Tomodachi Life oyununda isteyen herkes kendi karakterini oluşturup, sosyalleşme ihtiyacını giderebiliyor. Tomodachi Life’ın şu an tartışılan özelliği ise oyunda eşcinsel ilişkinin yasaklanmış olması. Oyun, aynı cinsiyetten iki karakterin ilişki kurmasına ya da evlenmesine izin vermiyor.

 

 

Tye Marini, gerçek hayattaki nişanlısı ile Tomodachi Life üzerinden evlenmek istediğinde bunun oyun tarafından engellendiğini gördü. Oyunu boykot etmek yerine bu haksızlığa son vermek isteyen Tye Marini, internet üzerinden Nintendo’ya karşı bir kampanya başlattı. Nintendo’nun kampanyaya hakkında “Kullanıcılarımızı dinlemeye ve onları anlamaya çalışmaya devam edeceğiz. Şu an için seçenekleri değerlendiriyoruz.” dedi.

 

Daha bir dünya hayalimize devam ederken, farklılarımızı kutlamamız gerektiğini hatırlatıyor ve sözü Dale Hansen’a bırakıyoruz.