BİR İSTİKLAL CADDESİ KLASİĞİ DAHA VEDA EDİYOR

BİR İSTİKLAL CADDESİ KLASİĞİ DAHA VEDA EDİYOR


Robinson Crusoe Veda Ediyor


İstiklal Caddesi'ni İstiklal Caddesi yapan yerlerin bir bir elimizden kayması o kadar alışılageldik bir hal aldı ki; diyeceklerimizin bir duvara çarpıp geri döndüğü hissini yaşıyoruz.

 

 

Aynı cadde üzerinde 5 AVM yapmak çok daha çekici, güzelim caddeye 738. patsocuyu açmak çok daha karlı. Tarihi sinema mı var? Kapat kapat! Bizim neyimize sinema? Mis gibi bir AVM dik, içine 10 salonlu, Dolby 25.0'lı sinema koy. Al sana sinema! Üfff hem IMAX'i de var. Kim ne yapsın yüz yıllık, mimarisinden huzur ve romantizm akan sinemayı?

 

 

Tüm bunların üstüne; içine girdiğimizde yerin göğün kitap olduğu bir manzarayla karşılaştığımız, özel birine özel bir kitap almak istediğimizde muhakkak kapısını aşındırdığımız Robinson Crusoe da İstiklal Caddesi'ndeki yaşamına son veriyor. Nedeni ise bir kitapçının karşılayamayacağı derecede yükselen kira bedelleri. Simge kitapçıymış, İstiklal Caddesi'nin olmazsa olmazıymış, kime ne? Bir patsocuya kiralarız olur biter değil mi?

 

Bundan sonraki hayatına Salt'taki şubesinde devam edecek Robinson Cruose'ya veda etmek isteyenler bu hafta uğrayabilirler. Çok sağ ol kentsel dönüşüm!