SAATTE 610 KEZ ÖTEN HOROZ KOMŞULARI BIKTIRDI

SAATTE 610 KEZ ÖTEN HOROZ KOMŞULARI BIKTIRDI


Evet, Oturup Saydik!


Karaman’da hayvanseverlik başa bela oldu. Şehrin Yeşilada Mahallesi'nde ikamet eden ve isminin açıklanmasını istemeyen bir kadın, evinin bahçesinde beslediği horoz yüzünden komuşuları tarafından Başbakanlık İletişim Merkezi'ne şikayet edildi.

 

 

Civcivken aldığı hayvanı kısa sürede büyüyüp palazlanmış bir horoz olunca haliyle sürekli ötmeye başladı. Kadın, komşuları tarafından birkaç kez uyarıldı. İkazlara rağmen horozun ötmesine çözüm bulunamayınca sinirlenen komşu, hayvanın sahibini Başbakanlık İletişim Merkezi'ne şikayet etti. Horoz çok öttüğü için sabahlara kadar bir sağa, bir sola dönüp uyuyamadığını söyleyen adam, “İnanır mısınız, bir gece uyuyamadım ve oturup saydım. Saate 610 kere ötüyor! Çıldırmak üzereyim!” dedi. 

 

Kendisini şikayet eden komşuna sinirlenen kadın, “Bahçeli evimde iki horoz besleme hakkım yok mu? Bir zamanlar kapımızda köpek olanlar şimdi palazlanmış horoz olmuş da haberimiz yok!” diye açıklama yaptı. 

 

Olay, Karaman Belediyesi Meclis ve Encümen üyesi Beytullah Karakaş’ın araya girmesiyle tatlıya bağlandı. Karakaş, ne mi yaptı? Duyarlı Encümen üyesi, horozu 100 TL’ye satın alarak iki komşu arasındaki sorunun giderilmesini sağladı.