AYIPLI NAKIŞ İLE ALTERNATİF ÇEYİZ SANATI

AYIPLI NAKIŞ İLE ALTERNATİF ÇEYİZ SANATI


Salonunuz Meme Nakişi İle Renklensin


Günümüzde doğal bir şey bulmak, çölde havuz aramaya dönüştü. Göğüsler silikonlu, dudaklar botokslu ve domatesler hormonlu. Etrafımızdaki yapay dünya oluşumuna tam gaz devam ederken, organik devirler naftalin kokusuyla hatıralarda nostaljiye dönüşüyor.

 

 

 

Organik zamanlara hasret olan ve gerçek vücutlara merak duyan sanatçı Sally Hewett, anneannenizin sandıklarındaki nakış işini çıkarıyor ve onu günümüzle işliyor. Nakışa göğüs, göğüs kılı, kalça, kalçada sivilce, selülit, vücuttaki yara izlerini işleyen Hewett, böylece tarihi günümüze taşıyor ve günümüze gerçeklik katıyor. Mükemmel vücudun saplantı haline geldiği ve estetik ameliyatların mükemmeliyete alet edildiği günümüzde Sally Hewett’in işleri vasıtasıyla cevabını aradığı soru ise neden bazı fiziksel özelliklerin çirkin, diğerlerinin ise güzel ve arzu edilir kabul edildiği.

 

 

 

Sergisine gelen kadınların sanatındaki mizahı anlaması ve hatta eserlerine bakarken kahkahalar atmasını işinin en tatmin edici kısmı olarak gören Hewett’in kimi zaman estetikten uzak gerçekçi bakış açısı, tam da yapay zamanın ihtiyacı olan şey.