DÜNYAYI MOTORUYLA DOLAŞAN TÜRK: TOLGA BAŞOL

DÜNYAYI MOTORUYLA DOLAŞAN TÜRK: TOLGA BAŞOL


Bas Gaza Aşkim Bas Gaza


Sabah 9 – akşam 5 işini bırakıp dünyayı dolaşmak, National Geographic kanalındaki belgesellerinin izleyicisi değil de başrolü olmak, farklı kültürlerden insanlar tanımak ve bambaşka dünyaların vatandaşı olmak herkesin güzdüz düşleri arasındadır. Tolga Başol, bunu gündüz düşünden realiteye çevirebilen nadir insanlardan.

 

 

 

İlk göz ağrısı kırmızı Honda XL200’ı bundan 12 sene önce alan Başol, medya sektöründe 13 yıl çalışıp dünyalığını yaptıktan sonra daha fazla modern kölelik yapmak istemediğine karar verip işini bıraktı. Çalıştığı dönemde her tatilini motoruyla seyahat ederek geçiren ve bu esnada Afganistan, Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan, Türkmenistan, İran, Suriye, Lübnan, Ürdün, Moldova, Ukrayna, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Hırvatistan, Arnavutluk, Makedonya, Slovenya, Avusturya, İtalya ve İsviçre gibi ülkeleri ziyaret eden Başol bunun yeterli olmadığını fark etti. İşini bırakıp motoruyla dünyayı dolaşmaya karar veren Tolga Başol, yaklaşık 1.5 sene sürmesini beklediği 'Ride Must Go On' isimli yolculuğuna 1 Haziran’da İstanbul’da başladı. 2 senedir belgesel filmciliğe merak salan ve yolculuğunu web sitesi ile Facebook sayfasında güncel bir şekilde herkesle paylaşan Başol’un ‘2Pamir’, ‘Ordu, Texas’ ve 'Ride Must Go On – İstanbul to Magadan' isimli üç de projesi mevcut.

 

 

Hostel, çadır gibi cep yakmayan konaklama seçeneklerinden faydalanacağını söyleyen Başol, yolculuğu esnasında motoruyla veya kendisiyle ilgili bir sorunla karşılaşmaktan korkmadığını belirtti.

 

Yarın, Tolga Başol’un keşiflerle dolu yolculuğundan ilhamını alan istifalar olacağına eminiz.