TELEFON ŞARJ EDEN ÇAY DEMLİĞİ

TELEFON ŞARJ EDEN ÇAY DEMLİĞİ


Bir Bardak çayin 40 Şarjlik Hatri Vardir


Cep telefonlarının yıllar içinde geçirdiği evrimle büründüğü son hal olan “Akıllı telefonlar”ın bağımlısı olduk. Hayatımızı kolaylaştıran son teknoloji telefonlar ellerimizden düşmüyor haliyle. Ama şu kahrolası şarj sorunu yok mu…

 

Gün içinde bile en az iki kere şarj etmek zorunda kaldığımız akıllı telefonlarımızın dışarıdayken şarjları bittiğinde sinir krizine girer olduk. Ne yapsak bilemiyoruz! İlk üretilen cep telefonun bile şarjı 1 gün giderken, en üstün teknolji akıllı telefonun şarjı 3 saatte bitebiliyor. Şarj meselesine bir türlü çözüm bulamayan dev teknoloji firmalarından Apple, Samsung, LG gibi markalar bir sürü yeni ürün ve uygulama üzerinde çalışmaya devam ediyorlar. Bu konuda en önde olan şirket ise 48 saat boyunca dayanan şarjıyla dikkat çeken bir akıllı telefon modeline sahip olan Motorola.

 

Sadece dev şirketler değil, bir dünya araştırmacı da çabuk biten şarj sorunu üzerine kafa yoruyor. Mesela; California Üniversitesi'nde teri emerek telefonu şarj eden bir teknolojik ürün üzerinde çalışılıyor. İlginç çalışmalardan bir tanesi de; Queen Mary University of London’da yapılıyor. Üniversitede görevli bir grup araştırmacı, sesten aldığı gücü elektriğe çeviren bir cihaz üzerinde çalışıyor. Tüm bunlarla birlikte tasarım dünyasının da ilgisi zaman zaman bu konuya yöneliyor. Pedal çevirdikçe telefonu şarj eden inovatif masadan tutun hayatımızda gördüğümüz en saçma şeylerden biri olan “Erotik olmayan erotik heykel”e kadar birçok şey türüyor.

 

Doldur, kaynat, şarj et!

 

 

Sırada mikserler, mutfak robotları ve diğer elektrikli mutfak gereçleri, süpürgeler, basküller vardır herhalde diye düşünürken yine beklemediğimiz bir yerden salvo yedik; çaydanlık. Evet, BioLite adlı teknoloji şirketi bildiğiniz çaydanlığı daha doğrusu kettle’ı bir şarj aletine dönüştürdü. Son derece pratik olan KettleCharge’ı pikniğe gittiğinizde kullandığınız minik tüple bile kaynatabilir, telefonunuzu da gönül rahatlığıyla şarj edebilirsiniz.

 

Açık havada bir hayli kullanışlı KettleCharge ile su kaynatıldıkça elektrik üretebiliyorsunuz. 150 dolara satın alabileceğiniz şarj eden demliği ŞURADAN temin edebilirsiniz.

 

Kullanımı kolay