KENDİ YEMEĞİNİZİN DJ’İ OLUN

KENDİ YEMEĞİNİZİN DJ’İ OLUN


Tadindan Yenmez Seyahatler


Okyanus aşırı uçuşlar, uçak içi medya sistemleri ve seyahat için özellikle aldığınız kitaplarla çekilir, yan koltuğunuza denk gelen aşırı çenebaz yolcularla çekilmez hale gelebilir. İrtifanın yüksekliğinden cildiniz kuruyabilir, vücudunuzda hamile bir kadınmışçasına şişkinlikler meydana gelebilir veya uçakta pili bitmeden ağlayan çocuklar yüzünden sinir krizi geçirebilirsiniz. Bunların önüne geçmek için ne yazık ki yapılabilecek pek bir şey yokken, Oxford Üniversitesi’nden bir profesör ve takımı uzun uçuşların bünyenizde yarattığı iştah kaybının ilacını buldu.

 

 

Yapılan araştırmaya göre özellikle uzun uçuşlar tat alma duyunuzda yüzde 30’a varan bir azalma yaratıyor ve her yemeğe uygun müzik seçimi bu durumu yüzde 10’a kadar kurtarıyor. ‘Sonic Seasoning’ adı verilen mucizeye göre belli müzikler yediğiniz içtiğiniz şeyleri daha tatlı veya tuzlu tatmanızı sağlıyor.

 

 

İlim ve de bilimdeki son gelişmeleri yakından takip eden British Airways, hemen ‘Sound Bite’ diye bir menü hazırladı. Oxford alimlerinin ışığında çalışan British Airways ve şefleri Mark Tazzioli, İskoç somonu yanında Paolo Nutini’den ‘Scream (Funk My Life Up)’, İngiliz mutfağından ana yemekleriyle Coldplay’den ‘A Sky Full of Stars’, tatlılarıyla Madonna’dan ‘Ray of Light’ ve kahve yanında da Placido Domingo’dan ‘Nessun Dorma’yı servis ediyor. Her ülkenin mutfağına garnitür olarak aynı ülkeden bir sanatçı ekleyen British Airways, size tadından yenmez bir yolculuk sunuyor.

 

Bundan sonra uçaktaki yemeklere bok atmak yerine yemeğinizi uygun müzik eşlik eşliğinde hüpletmeyi deneyin.