DÜNYA MUTLULUK HARİTASI GELDİ

DÜNYA MUTLULUK HARİTASI GELDİ


Türk İnsani Ne Kadar Mutlu?


Mutluluğun resmini çizebilir misiniz? Mutluluğun tanımı herkes için farklı olduğu için o iş biraz yaş. Ama uygun bilgi ve verilere ulaştığımızda dünyanın mutluluk haritasını çizebiliriz. Move Hub'ın gelenekselleştirerek her yıl yayınladığı Dünya Mutluluk Haritası, bu haritaların en bilindiklerinden biri olarak bir kez daha karşımıza çıkıyor.

 

Dünyanın dört bir köşesine giden insanların gözlemleri ve ülkelerin ekonomik durumlarından yola çıkan, ekolojinin temel alındığı haritada yeşil ve kırmızı arasındaki renk tonlarıyla dünya üzerindeki ülkelerin mutluluk oranları karşımıza askerlik celbi gibi çıkıyor. Bir yere kadar inandırıcı olmayı başaran haritada gözlerimiz tabii ki ilk olarak Türkiye'yi arıyor. Güzel ve mutsuz ülkemiz, Happy World Index'in haritasına baktığımızda gayet mutlu gözüküyor. Bu sonucun saçmalığı karşısında sorunu kendimizde arıyoruz. Her türlü yolsuzluğun beşinci vitese taktığı, insan haklarına/yaşayan herhangi bir canlının haklarına saygısızlığın diz boyu olduğu ülkemizin yeşilin en canlı tonlarından biriyle betimlenmesi fazlasıyla ilginç.

 

Kosta Rika, Kolombiya ve Vietnam gibi ülkelerin "En mutlu ülkeler" arasında yer aldığı haritada Afrika ülkeleri, Rusya ve ABD mutsuzluğuyla bir omuza yaslanıp ağlamayı bekliyor.

 

 

World Map Of Happiness