EVSİZLERE KUCAK AÇAN GÜZEL OLUŞUM: OCCUPY MADISON

EVSİZLERE KUCAK AÇAN GÜZEL OLUŞUM: OCCUPY MADISON


Daha Adaletli Bir Toplum İçin çalişmak


Bu aralar Wisconsin Madison’daki bir grup iyi insan, evsizler için harıl harıl çalışıyor. Occupy Madison isimli oluşum, tahmin edeceğiniz üzere, 2011’deki Occupy Wall Street direnişinden sonra, Wisconsin’de kuruldu ve daha adaletli bir toplumda yaşamak için çalışmalarını bugüne kadar sürdürdü.

 

 

Occupy Madison, oluşumunda sonra, ilk iş olarak büyük bir kamp kurdu ve kampa başka eyaletlerden de bir sürü insan akın etti; bunlara evsizler de dahildi. Evsiz vatandaşlar hem birbirlerine destek olma hem de yeni tanışıklıklar kurabilme şansı elde ettiler. Aynı zamanda bu kampta, geceleri güvende uyuyabildikleri, kendileri için ayarlanan iş görüşmelerine gidebildikleri, çeşitli hizmetlerden yararlanabildikleri ve en önemlisi kendilerini ait hissedebildikleri bir yer yaratmış oldular.

 

 

 

2012’de kapanan bu kampın ardından, nereye gideceğini bilemeyen evsizler için, Occupy Madison yeniden kolları sıvadı. Evsizlerin, sokakları işgal eden insanlar gibi görünmesini istemeyen grup, onlar için tek kişilik küçük evler inşa ettiler. Grubun hayali, bu evlerin sayısını arttırmak ve mutfak, çamaşırhane ve banyo gibi öncelikli ihtiyaçların karşılanabileceği başka alanlar yaratmak.

 

 

 

Occupy Madison üyesi Luca Clemente, “Mücadele ettiğimiz asıl şey, eşitsizlik. Ve biz birbirimizin düşmanı değiliz.” diyerek, dünya toplumları olarak sürekli birbirimizi yiyip bitirdiğimizi bir kez daha hatırlattı.