INDIE ROCK GRUBUNDAN İLHAN CAVCAV’A SAKAL İSYANI

INDIE ROCK GRUBUNDAN İLHAN CAVCAV’A SAKAL İSYANI


Sakalima Dokunma


Geçtiğimiz günlerde basınımıza yansıyan İlhan Cavcav'ın sakala isyanı, yurtdışında da büyük yankı uyandırdı. Bir dönem Afrika futbol sektörünü Afrika'dan iyi bilmesiyle, Kona-Kuşe-Moşe üçlemesini Türk futboluna sunmasıyla hafızalara kazınan Gençlerbirliği'nin Gençlerbirliği'nden eski başkanı sakala isyan edip, takımındaki futbolcuların sakal bırakmasını yasaklamıştı. "80 yaşındayım ve her gün tıraş oluyorum" diyerek sakal bırakmanın bir zamanı olduğunu söyleyen ve bu zamanın da 120 yaş olduğunu düşünmemizi sağlayan Cavcav, bu görüşünün arkasında futbolcuların halka örnek teşkil etmesi gerektiği fikrinin yattığını belirtmişti.

 

 

Cavcav'ın bu açıklamasının uyandırdığı yankı ta Avustralya'ya kadar ulaştı. Avustralyalı çok sakallı insanlardan oluşan ve ismi de bizzat sakallar anlamına gelen indie rock grubu The Beards, Cavcav'ın konuşmalarının olduğu link'i Facebook hesabından paylaşarak bu durumu kendi yorumuyla birleştirdi.

 

 

"80 yaşındayım ve her gün tıraş oluyorum" yorumundan yola çıkan grup, İlhan Cavcav'ın 16 yaşından beri tıraş olmaya başladığı fikrini yürüterek günde 5 dakikadan hayatı boyunca 116.800 saatini bu işleme harcadığını hesapladı. İlhan Cavcav'ın bu süreyi insanları dış görünüşü ve inancına göre yargılamamaya ayırması gerektiğini belirten The Beards, böyle vizyoner bir başkan olmasa Gençlerbirliği'nin ligi 9.'luktan daha üstlerde bir yerlerde bitirebileceğini de savundu.