YILIN EN İYİ MİKRO POPÜLER KÜLTÜR SİTESİ

YILIN EN İYİ MİKRO POPÜLER KÜLTÜR SİTESİ


Hastasi Olacaksiniz


Yougov.uk isimli pek kullanışlı web sitesinden haberdar mısınız? Herhalde haberdarsınızdır, fakat bu siteyi popüler kültürü enine boyuna araştırmak için kullanmamış olabilirsiniz. Arayüzü ve işlevselliğiyle göz kamaştıran İngiltere bazlı web sitesi, diğer sosyal medya platformlarının birçoğunun aksine sizlere çok güzel veri geri dönüşleri yapabiliyor. Şu an için toplamda sadece 200.000 kullanıcısı olan web sitesinde arama kısmından dilediğiniz insan, grup veya herhangi bir şeyi arattığınızda karşınıza çok güzel inforgrafikler çıkıyor.

 

Misal; Radiohead dinleyen bir YouGov kullanıcısı politik görüşü, okuduğu gazete, dinlediği diğer müzikler, giydiği markalar, hoşlandığı yemekler, sevdiği filmler, gece gezmeye gittiği kulüp vb. birçok bilgiyi de siteye giriyor. Bu bilgilerin tümü filtreden geçiriliyor ve böylece aradığınız başlıkla ilgilenen tüm kullanıcıların ortak bir infografiği karşınıza geliyor. Üye sayısı arttıkça çok daha detaylı bilgiler sunması muhtemel web sitesini Noisey sayesinde tanıma fırsatı yakaladık. 

 

Şimdi sizlere Yougov.uk ortaklığıyla önemli müzisyen ve grupları dinleyen insanların profillerinden örnekler sunacağız. Sky is the limit! Siz de web sitesine ulaşabilir ve çok daha geniş kapsamlı, farklı başlıklarda aramalar yapabilirsiniz.

 

Jack White dinleyen insanların ortak noktada buluştuğu aktiviteler

 

Radiohead dinleyicilerinin afiyetle yemekte sakınca görmediği yemekler

 

Arctic Monkeys'e gönül verenler ne izler, ne dinler?

 

Morrissey için ölürüm diyenlerin en sevdiği markalar

 

Radiohead dinleyicilerinin karakterlerini masaya yatırdık

 

Jack Whiteist'ler ne okur, ne kadar internete girer?

 

Morrissey Fun Clup ne yer, ne içer?

 

Daft Punk yolunun yolcularının internet ve akıllı telefonlarla imtihanı

 

Arctic Monkeys'le sokaklara dökülenlerin hayat tarzına genel bakış

 

Yukarıda sadece örneklerini verdiğimiz şeylerin çok daha fazlasına, alt başlıklara ve daha detaylı bilgilere Yougov.uk isimli hastası olduğumuz mikro siteyle ulaşabilirsiniz. Popülerleştikçe ve globalleştikçe daha da büyük bir platform olmasına kesin gözle baktığımız web sitesine muhakkak bir göz atın. Vaktin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

 

ŞURADAN KOPUN.