BU KIYAFETİ GİYENE KİMSE YAN BAKAMIYOR

BU KIYAFETİ GİYENE KİMSE YAN BAKAMIYOR


Var Mi Bana Yan Bakan? (Yok)


Üç boyutlu yazıcıyla boyut atladığını düşündüğümüz giyim sektörü, kendi kendini koruyabilen Spider Dress ile bambaşka bir gerçekliğe yelken açıyor.

 

Hollandalı mühendis ve tasarımcı Anouk Wipprecht, elektronik modacılık konusundaki uzmanlalığı ve fütüristik kıyafet tasarımlarıyla ünlü. Giyenin haleti ruhiyesini kaydedebilen ve kendi kendini boyayabilen tasarım kıyafetlerden sonra, Wipprecht şimdi de Spider Dress ismini verdiği yeni bir tasarımla karşımızda. Bu kıyafet, Studio Palermo’dan Philip H. Wilck’in yardımlarıyla 5 ay süren bir çalışma sonucunda yaratıldı.

 

 

The Creators Projects’e konuşan Wipprecht, Spider Dress’in yakınlık sensörüyle çalıştığını ve giyenin kişisel alanını koruduğunu söyledi. Herhangi bir saldırı hareketine karşı harekete geçen robotik kollar sayesinde kendinizi koruyabileceğiniz bu kıyafet, nazik hareketlerle yaklaşan kişiler karşısındaysa süt dökmüş kediye dönüşüyor.

 

 

Üç boyutlu yazıcının ürünü olan Spider Dress’in yirmi adet yakınlık sensörü ve kablosuz biyolojik sinyalleri direkt olarak Intel Edison Platformu’na bağlı. Giyenin kalp atışını, stres düzeyini ve beyin fonksiyonlarınızın hızlandığı zamanları kamerayla kaydeden Spider Dress, fütüristik tasarımların hafif tekinsiz yanına vurguluyor.

 

 

 

6 Şubat 2015’te Las Vegas’taki Consumer Electronics Show’da görücüye çıkacak kıyafetin tasarımcısı Wipprecht, mini bir tanıtım videosu da yayınlandı.