BİR DEVRİN SONU: STEVEN GERRARD LIVERPOOL’DAN AYRILIYOR

BİR DEVRİN SONU: STEVEN GERRARD LIVERPOOL’DAN AYRILIYOR


Yapma Büyük Kaptan...


Futbol endüstrisinin hali ortada. Ortada dudak uçuklatan meblağlar dolaşıyor. Hal böyle olunca da "Profesyonellik" beşinci viteste kendini gösteriyor. "Damarımı kesseniz siyah-beyaz akar" diyen en ala futbolcu, paranın gücüyle damarında akan kanın rengini değiştirebiliyor. "Bayrak adam" tanımı futbolun endüstriyelliği karşısında maalesef son kozlarını oynuyor.

 

İki sıradan insanın bile birbirine sadık kalamadığı günümüzde "bayrak adam"ların neslinin tükeniyor oluşuna şaşırmamak gerek aslında. Bizim deyimimizle "Son romantik"lerin bayrak adamlık bayrağını yavaş yavaş devretmesine tanık oluyoruz. Gianluigi Buffon ve Francesco Totti'yle beraber bir elin beş parmağını geçmeyecek günümüz sembol isimlerinden Steven Gerrard, tek aşkı Liverpool'a veda etmeye hazırlanıyor. Karakteri ve duruşuyla bir futbolcudan çok daha fazlası olan, neredeyse günümüz Liverpool'unun eşiti haline gelen büyük kaptan, 27 yıllık kulüp kariyerini sonlandırmaya hazrlanıyor. 

 

 

Liverpool'un da doğruladığı habere göre büyük kaptan, sezon sonunda bitecek kontratını yenilemeyecek. Gerrad'ın haliyle "Hayatımın en zor kararı" dediği bu kararın sonucunda ne yapacağı ise şimdilik bilinmiyor. Jübile mi yoksa birçok arkadaşının yaptığı gibi "Ver elini Amerika" mı? Bunu zaman gösterecek. Ama şundan eminiz ki; Steven Gerrard'ı başka bir formayla görme ihtimali bile fazlasıyla iç burkucu bir deneyimin habercisi. Bir de Liverpool taraftarlarının halini düşünün.