GOOGLE TRANSLATE KENDİNİ AŞMAK İÇİN HAZIR

GOOGLE TRANSLATE KENDİNİ AŞMAK İÇİN HAZIR


Tercümanlarin Ekmeğiyle Oynayanlarda Bugün


Geçtiğimiz haftalarda Skype'ın kendini aşma girişimleri çerçevesinde konuşmalarımızı gerçek zamanlı olarak çevireceğinden bahsetmiştik. Böylelikle "Anlıyorum, ama bir türlü konuşamıyorum" dediğimiz yabancı dillere karşı Skype'ta büyük bir ittifak sahibi olacağız. Bir de işin Google Translate cephesi var tabii ki. Çevirmenin internetteki karşılığı Google Translate, Skype'ın bu atılımı karşısında kendi üzerine düşeni yapmaya karar verdi.

 

Şimdilik sadece Android üzerinde çalışacak bir güncelleme üstünde mesai harcayan Google Translate, konuşmalarımızı can kulağıyla dinleyerek şu anki haline göre çok daha doğru çeviriler yapmayı planlıyor. Artık Google Translate'e koca koca cümleleri copy-paste etmemize gerek kalmayacak. Ağzımızdan çıkanı işitmeye programlı yeni Google Tanslate güncellemesi, English Time ve benzeri kursların pabucunu dama atacak. Şu anki versiyonda da gerçek zamanlı konuşmaların çevirildiğinden dem vuracak arkadaşlar olabilir. Lakin; yeni Google Translate güncellemesiyle birlikte eski versiyonun çevirmenliği solda sıfır kalacak. Yetkililerin deyimiyle "Mükemmele en yakın" çeviri deneyimi bizleri bekliyor.

 

 

Google'ın sürprizleri sadece bununla sınırlı değil. Görüntü üzerinden çeviri yapmayı sağlayan gelişmiş bir çeviri sistemi üzerinde de çalıştığı belirtilen Google, sokaktaki yazıları anında çevirerek ekran üzerinde gösterebilecek.

 

 

Güncellemein 2015 içerisinde aktif hale gelmesi bekleniyor. "Anlıyorum, ama bir türlü konuşamıyorum"cular şimdiden nefeslerini tutmaya başlayabilirler.