HARUKI MURAKAMI DERT ORTAĞINIZ OLMAK İSTİYOR

HARUKI MURAKAMI DERT ORTAĞINIZ OLMAK İSTİYOR


Okuyucuya Büyük Jest


İmkansızın Şarkısı, Zemberekkuşu’nun Güncesi, Sahilde Kafka, 1Q84 ve Renksiz Tskuru Tazaki’nin Hac Yılları gibi defalarca okunası kitapların yazarı Haruki Murakami, okuyucularını mest edecek bir projeye girişti.

 

Murakami-san no tokoro, Türkçe mealiyle “Bay Murakami’nin Yeri” isimli web sitesi, okuyucuların ünlü yazarla dertleşmelerine olanak sağlayacak bir platform olarak tasarlandı. 15 – 31 Ocak tarihleri arasında aşk hayatınızdan gündelik dertlerinize, bütün sıkıntılarınızı Haruki Murakami’ye yazabilir, hayat hakkında sorular sorup akıl danışabilirsiniz.

 

 

Yazarın yayınevi Shinchosha Publishing’in açıklamalarına göre, Haruki Murakami her türden soruyu kabul edecek. Sorular ise önümüzde üç ay içinde bizzat Murakami tarafından cevaplanacak. Haruki Murakami’nin okuyucularıyla dertleşmek ve onları tanımak isteğiyle bir parçası olduğu Murakami-san no tokoro isimli web sitesi, maalesef sadece Japonca soruları kabul ediyor. Siz yine de üzülmeyin, çünkü Google Translate diye bir gerçek var. Böylece istediğiniz soruyu şıkır şıkır çevirebilir ve Murakami’ye akıl danışarak haleti ruhiyenizi düzeltebilirsiniz.

 

 

 

Arkadaşlık ilişkileri ve yalnızlık üzerine yazdığı Renksiz Tskuru Tazaki’nin Hac Yılları isimli son romanını okuyanlar, Haruki Murakami’nin kendilerini seve seve dinleyebileceğini tahmin edeceklerdir.