İKİNCİ ALBÜM SENDROMU HAKKINDA BİTİRME TEZİ GİBİ İNFOGRAFİK

İKİNCİ ALBÜM SENDROMU HAKKINDA BİTİRME TEZİ GİBİ İNFOGRAFİK


Albüm kayıran her evin ihtiyacı


Sadece büyük güç değil, yere sağlam basan bir ilk albüm de büyük sorumluluk getirir. Çünkü aniden hayatınızda beliren bir grup sizlere beklentilerinizin çok üstünde bir iş sunar. Siz de uzunca bir süre sadık sevgili gibi yanından ayrılmazsınız ve bir sonraki buluşmada her şeyin daha güzel olacağını umarsınız.

Maalesef ki çoğu zaman bu planlarınız boğazın soğuk sularını boylar. Yabancı uyrukluların “Sophomore Slump” adını verdiği ve müzik tarihinde örneğine sıkça rastladığımız ikinci albüm sendromu sağ olsun, nice yetenekli grubun baskıyla mücadelesi hükmen mağlubiyetle sonuçlanmıştır. İlk albümüyle ışıl ışıl parlayıp ikinci albümüyle ya değeri anlaşılamayan ya da kendini tekrar eden birçok sanatçı müzik tarihinin notası bol yaprakları arasında kaybolmuştur. İkinci albüm sendromu mevzu bahis olduğunda bana mısın demeyen gruplara da rastlamak mümkündür.

Concert Hotels’in detaylı infografiği sayesinde ikinci albüm sendromunda boğulan veya bu süreci zarar görmeden atlatan grupları dönem ödevi ciddiyetinde hatırlama fırsatı yakalıyoruz.

Albumoftheyear.org’daki kritikleri temel alan puanlama sistemiyle Sophomore Slump hakkında hazırlanan en detaylı işlerden biri kucağımıza düşüyor. Şurada kucaklaşabilirsiniz.