REENKARNASYON GARANTİLİ TABUT: CAPSULA MUNDI

REENKARNASYON GARANTİLİ TABUT: CAPSULA MUNDI


Ölümden sonra hayat var!


– Reenkarnasyon fikrine karşı boş değil misiniz?

Yukarıdaki temel soruyla başlatabileceğiniz muhtemel ‘Ölümden sonra hayat var mı?’ tartışması en iyi ihtimalle alkolsüz bir masada bile sekiz saat sürer. Konuyla ilgili ‘Kesin bilgi, lütfen yayalım.” cinsinden bir bulgumuz olmadığı için yüzyıllardır sonu getirilemeyen bu tartışmanın, daha uzun süre devam edeceği aşikar. Aranızda sorunun kesin cevabını bilen varsa başka tabii…

 

Kafayı son ütücüden hallice ütülemenin en popüler malzemelerinden biri olan ‘Ölümden sonra hayat var mı?” sorusuna cevap niyetine, Capsula Mundi projesi sayesinde alternatif bir mezemiz daha var. İtalyan tasarımcılar Anna Citelli ve Raoul Bretzel’in beyinlerinin ürünü olan proje, sizlere yüzde yüz ölümden sonra yaşam garantisi veriyor. Bildiğimiz tabut konseptlerinin çok çok dışına çıkan ikili, dev bir yumurta şeklinde tabutlar üreterek bunları tohum mantığına göre şekillendiriyorlar. Yüzde yüz geri dönüşümlü nişasta bazlı plastik malzemeden üretilen tohum tabutlar sayesinde öldükten sonra 10-40 yıl arası büyüme zamanı olan ağaçlara dönüşebiliyorsunuz. Dönüşebileceğiniz ağacın türünü ise farklı coğrafyalara özgü onlarca ağaç arasından bizzat seçebiliyorsunuz.

İki tasarımcı, Capsula Mundi projesindeki asıl amaçlarını ‘Ölümü daha anlamlı bir hale getirmek’ olarak tanımlıyorlar. Muhtemel bir aile, sülale veya eş dostun Capsula Mundi projesine toplu konuta girer gibi girmesi ihtimalinde ise ufak çapta bir ormana can verebilirsiniz.

Meşe ağacından tabut çeşitlerini görüp arttıran ve gerçekten de bir meşe ağacına can verme şansı sunan projenin web sitesine şuradan ulaşabilirsiniz.