BÖYLE GÜZEL ADAMLAR DA OLMASA: NASIR SOBHANI

BÖYLE GÜZEL ADAMLAR DA OLMASA: NASIR SOBHANI


Hayata saç keserek tutunmak


Nasir Sobhani ya da bilinen adıyla “The Streets Barber”, Melbourne’de yaşayan, hayatının büyük bir kısmında uyuşturucu sorunlarıyla uğraşmış ve huzuru saç kesmekte bulmuş bir berber.

Sobhani, uyuşturucu bağımlılığından kurtulmak için uzun bir süre rehabilitasyon merkezinde kalmış. Eskiden beri saç kesmeyi sevdiğini söyleyen Nasir Sobhani, bu hobisini adeta rehabilitasyonunun bir parçası haline getirmiş. Öyle ki, Sobhani artık berberliğin kendisi için yeni bir uyuşturucu olduğunu söylüyor.

Berberliğe müthiş bir tutkuyla bağlı olan Sobhani, geçmişinde yaşadığı sıkıntıları asla unutmamış ve elinden geldiğince yardıma muhtaç insanlara yardım etmeye karar vermiş.

Hafta içi berber dükkanında müşterilerini ağırlayan Sobhani, hafta sonlarında ise makası tarağı kapıp sokağa fırlıyor ve Melbourne sokaklarında yaşayan evsiz ve yardıma muhtaç insanların saçını ücretsiz olarak kesiyor.

Avustralyalı bağımsız film yapımcıları topluluğu PLGRM tarafından filme alınan Sohbani’nin ilham verici öyküsünü aşağıda izleyebilirsiniz, Nasir Sohbani’nin berberlik hikayesini daha da yakından takip etmek isteyenleri ise “thestreetsbarber” isimli Instagram hesabına alalım.