MODERN HAYATTAN HIZLICA KAÇIŞ

MODERN HAYATTAN HIZLICA KAÇIŞ


Dünyayı dolaşmak için bilmeniz gerekenler


Hepimizin hayali malum, işi gücü bırakmak, çantayı sırtımıza vurup seyahat etmek, şehrin derdinden tasasından uzaklaşmak, telefonu kapatıp dünyayı dolaşmak… Kağıt üzerinde her on kişiden dokuzunun hayali olan bu durumu gerçekleştirebilen insanlara ise çok, hem de çok nadir rastlıyoruz. Hal böyle olunca, aslında normal olan bu olması gerekirken, bir anda anormalleşip haber değeri kazanıyor, biz de üzerimize düşeni yapıyor ve sizlere ilham kaynağı olabileceğini düşündüğümüz bu insanların hikayelerini es geçmiyor, gelişine vuruyoruz.

Maartje Smit, yaklaşık üç yıl önce Hollanda’da bir yazılım şirketinde çalışırken, artık yeter diyor, istifa ediyor ve pılını pırtısını toplayıp yollara düşüyor. 6 Nisan 2012’den beri dünyayı dolaşan Smit, halinden oldukça memnun ve gezisini henüz sonlandırmayı düşünmüyor. Sosyal medyayı aktif olarak kullanan Smit, aynı zamanda gezilerini tüm fotoğraflarıyla birlikte sosyal medyadan paylaşmayı da ihmal etmiyor. Örneğin şu sıralar İngiltere’den Moğolistan’a arabayla gitmeye çalışan Smit, fotoğraflarını #MongolRally etiketiyle paylaşıyor.

Ofiste oturup çalışan pek çok insanın kendisinin hayatını yaşamak istediğinden emin olan Smit, insanların bu konuda hiçbir şey yapmamasını ise anlayamadığını söylüyor. Smit, önceki birikimleri dışında Couch Surfing kullanıyor, yolda tanıştığı arkadaşlarında kalıyor, paraya ihtiyacı olduğu zaman da kısa zamanlı işlere girip çıkıyor, yani çoğumuzun bahanesi olan para konusunu da bir şekilde halletmeyi başarmış, hatta şöyle diyelim; elde avuçta yok bir şekilde dünya dolaşılabiliyor. Smit’in maceralarını Facebook adresinden takip edebilir, kim bilir bir gün verdiği ipuçlarından etkinlenip ona eşlik etmeye karar verebilirsiniz.