BU KIZIN HASTASI OLACAKSINIZ: OKAY KAYA

BU KIZIN HASTASI OLACAKSINIZ: OKAY KAYA


Bu kız yürür


İsme bakıp Nardis Jazz Club’da sahne alan yerli bir genç yetenek sanmayın.

Okay Kaya ismini ilk gördüğünüzde bizden biri olarak kodlamanız gayet doğal. AMA ÖYLE DEĞİL!!!

Okay Kaya, Norveç asıllı Amerikalı, folk ekseninde gezen bir singer/songwriter… Ama ne singer/songwriter…

Henüz ne bir EP’si, ne de bir albümü bulunan Okay Kaya, bugüne kadar yayınladığı üç video ile “Kim bu kız yahu?” sorularını bol bol sordurdu. Jamie xx’in hakkında “Bu aralar favorim” yorumunu yaptığı Okay Kaya’nın ismini, bir yıla kalmaz çok daha büyük puntolar eşliğinde göreceğimize eminiz. Hatta bu iddiamızda üst bile oynayabiliriz.

Damn Gravity ve Clenched Teeth videolarıyla başlayan hikaye, bizlere nefis ötesi naif bir ses ve güzellik vadediyor. İlk dinleyişte alıp götüren iki şarkı, harika videolarıyla birleştiğinde etkisini daha da katlıyor.

Geçtiğimiz hafta yayınlanan I’m Stupid (But I Love You) videosu ise, Okay Kaya hakkında yanılmadığımızı kanıtlar nitelikte. XL Recordings’in şimdiden Okay Kaya’yla prensipte anlaşmasına şaşmamak lazım.

İşin en en güzel yanı ise, bu harika hanımkızı, Cuma gecesi Salon İKSV’deki Zola Jesus konserinde izleyecek olmamız. Okay Kaya, Zola Jesus’ın açılışını yaparak, sizlere yakın bir gelecekte “Ben daha albümü yokken Okay Kaya’yı izlemiştim.” dedirtecek. Kaçırmayın!