PAOLO SORRENTINO VE HBO’DAN İDDİALI DİZİ: THE YOUNG POPE

PAOLO SORRENTINO VE HBO’DAN İDDİALI DİZİ: THE YOUNG POPE


Yüzleri Güldüren Manevra


1998’de senaryosunu yazdığı Dust of Naples ile akıllarda yer etmeyen başlayan, La Grande Belezze ile Oscar kazanan ve Youth ile festivallerin gözdesi haline gelen Paolo Sorrentino’dan güzel bir haber var!

Sorrentino, ‘’Daha iyi haber olamaz’’ hissiyatı yarattığı mini dizisi ile karşımıza çıkacak. Canal Plus, Sky Atlantic ve HBO ortak yapımı olarak ekranlara gelecek The Young Pope’un senaryosu da yönetmenin kendisine ait. Oyuncu kadrosu ise oldukça şenlikli; Jude Law Papa Pius XIII, Diane Keaton Rahibe Mary, James Cromwell ise Papa’nın yol göstericisi rolüne hayat verecek. Genç Lenny Belardo’nun tarihteki ilk Amerikalı Papa olmasıyla değişen iç dünyası, sorumlulukları ve kendisiyle yaşadığı çatışmalara tanık olacağımız dizinin çekimleri sona yaklaşmış durumda. Kendisinin bu unvana en genç yaşta erişen kişi olmasını da hesaba katarsak, psikolojik bunalım ve bolca ikilem süslü bölümlere hazırlanmamız gerektiğini kestirebiliyoruz.

Şimdi sizi ilk tanıtım filmiyle baş başa bırakıyoruz ve Ekim’de yayınlanmaya başlayacak The Young Pope’u heyecanla beklemeye başlıyoruz.